Τα κενά που δημιουργούνται από την ελλείψεις συντήρησης, έρχονται να καλύψουν και να επισημάνουν τα ΚΤΕΟ. 

Τα κενά που δημιουργούνται από την ελλείψεις συντήρησης, έρχονται να καλύψουν και να επισημάνουν τα ΚΤΕΟ. 

Περνάς ΚΤΕΟ & ξεχνάς πρόστιμα & προβλήματα

9242 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάνοντας τον έλεγχο ΚΤΕΟ εκτός το ότι αποφεύγεις τυχόν πρόστιμα, πραγματοποιήσεις και ένα πλήρη ή μερικό έλεγχο στα σημεία που θέλεις, επιβεβαιώνοντας ότι το αυτοκίνητό σου είναι πλήρως λειτουργικό και ασφαλές.

ΑΦΟΙ ΣΙΩΤΟΥΛΗ - Ν. ΜΠΟΥΝΤΙΝΑΣ Ο.Ε. - BOSCH CAR SERVICE SIOTOULIS-BOUNTINAS
ΧΑΛΚΙΔΗΣ Β. ΘΕΟΔΩΡΟΣ - BOSCH CAR SERVICE

Περνάς ΚΤΕΟ και εξασφαλίζεις ότι

Κοινοποίησέ το »

-δεν πλήρώνεις πρόστιμο
-το αυτοκίνητο σου είναι μηχναικά εντάξει
-το μεταχειρισμένο που βρήκες είναι οκ

Τελικά είναι πολλά τα πλεονέκτηματα! Ποια είναι η γνώμη σου για τον έλεγχο ΚΤΕΟ;


Πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος των οχημάτων, που πραγματοποιούν τα ΚΤΕΟ; 


 Η κατάσταση του στόλου των οχημάτων που υπάρχουν σε μια χώρα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη Δημόσια Ασφάλεια, αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε, κινούνται και τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα που περιλαμβάνουν συνεχή εξέλιξη των συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας που έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα τροχαία ατυχήματα, καθώς επίσης και οι συνεχείς έρευνες που έχουν ως στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Στο κάθε όχημα προκαλούνται ποικίλες φθορές, οι οποίες επιδιορθώνονται με την περιοδική συντήρηση, που πολλές φορές δεν γίνεται όπως ενδείκνυται από μεγάλη μερίδα των ιδιοκτητών. Τα κενά που δημιουργούνται από την ελλείψεις συντήρησης, έρχονται να καλύψουν και να επισημάνουν τα ΚΤΕΟ. 

Τι ελέγχεται στα ΚΤΕΟ

Σε κάθε περιοδικό τεχνικό έλεγχο περιλαμβάνονται οι εξής τομείς: εκπομπές καυσαερίων, κινητήρας, κατάσταση αμαξώματος, υαλοπίνακες, φανάρια, πρόσθετα αξεσουάρ, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, θάλαμος επιβατών, σύστημα διεύθυνσης, συστήματα αναρτήσεων, ζώνες ασφαλείας, κ.α. Σε γενικές γραμμές: 

1 Πρώτη δουλειά του τεχνικού συνήθως αφορά στον απαραίτητο, εξωτερικό οπτικό έλεγχο του οχήματος για οξειδώσεις και χτυπήματα που αναδεικνύει και τη γενικότερη κατάσταση του αυτοκινήτου. Αμέσως μετά, ελέγχεται αν το αυτοκίνητο διαθέτει τρίγωνο, πυροσβεστήρα και φαρμακείο. 
2 Στη συνέχεια ακολουθεί ο έλεγχος των ελαστικών. 
3 Στο επόμενο βήμα, ελέγχεται οπτικά ο κινητήρας και ο αριθμός πλαισίου που φέρουν όλα τα αυτοκίνητα. 
4 Η μέτρηση των εκπεμπόμενων ρύπων είναι ένα από τα βασικά σημεία της διαδικασίας και αν απαιτείται, εκδίδεται Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων.
5 Αμέσως μετά, ακολουθούν οι μετρήσεις των αμορτισέρ, η σύγκλιση και απόκλιση του διευθυντηρίου άξονα, το σύστημα αναρτήσεων, όπως και η απόδοση των φρένων και του χειρόφρενου. Τέλος, η σύγκλιση/απόκλιση των τροχών μετριέται και στον πίσω άξονα. 
6 Κατόπιν ο τεχνικός κάνει τη μέτρηση των φώτων (σωστή διεύθυνση και λειτουργία).
7 Έλεγχος του κάτω μέρους του αυτοκινήτου, με τη βοήθεια ειδικής ράμπας

Πόσο κοστίζει ο έλεγχος στα ΚΤΕΟ;

Το κόστος ελέγχου κυμαίνεται από τα 45 έως  τα 50 ευρώ.
 
Έλεγχος μεταχειρισμένου

Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια αναζήτησης ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου για αγορά, τυχαίνει να έχουμε αμφιβολίες για την πραγματική του κατάσταση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική λύση είναι η συμβολή εξειδικευμένου τεχνικού. Ωστόσο, αντί να επισκεφτείτε κάποιο συνεργείο εξουσιοδοτημένο ή μη, τώρα, σας δίνεται η δυνατότητα να ελέγξετε το αυτοκίνητο που πρόκειται να αγοράσετε σε κάποιο ιδιωτικό ΚΤΕΟ. 
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

  • AUTOVISION

    AUTOVISION

    Σε κάθε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου με το σήμα της  Autovision  ελέγχονται σχολαστικά, όλες οι κατηγορίες οχημάτων από ελαφρά οχήματα μεικτού βάρους έως 3,5τονων, δίκυκλα αλλά και βαρέα οχήματα άνω των 3,5τ. Στα ίδια κέντρα διενεργούνται ειδικοί τεχνικοί έλεγχοι όλων των κατηγοριών. Ως γνωστόν η Autovision, εκπροσωπεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο ιδιωτικών ΚΤΕΟ με 52 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
     10600 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ