• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  12/3/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/3/2002

ΔΟΚΙΜΗ
Suzuki Liana 1,3 4d
 

Περισσότερος όγκος
 

Η μικρομεσαία σειρά Liana της Suzuki εμπλουτίστηκε με τη σεντάν έκδοση που πρόσφατα εισάχθηκε και στη χώρα μας. Με κύρια διαφορά από την 5θυρη έκδοση την ύπαρξη του τρίτου όγκου, απευθύνεται σε ένα πιο συντηρητικό κοινό που αναζητούσε μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.

 
Η από καιρό αναμενόμενη σεντάν έκδοση του Suzuki Liana, η οποία έκανε την εμφάνισή της σε διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων, έφτασε πρόσφατα και στη χώρα μας. To 4θυρο Liana έρχεται να καλύψει τους καταναλωτές οι οποίοι ήθελαν ένα πιο κλασικό αισθητικά αμάξωμα από αυτό του 5θυρου Liana, καθώς και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. 
Το αμάξωμα του σεντάν Liana μέχρι τις πίσω πόρτες είναι σχεδόν ίδιο με αυτό της 5θυρης έκδοσης, καθώς το μόνο στοιχείο που δηλώνει ότι πρόκειται για το 4θυρο αμάξωμα είναι η διαφορετικής σχεδίασης μάσκα. Το πλαϊνό τμήμα του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται για το μεγάλο ύψος της καμπύλης οροφής, ενώ η σύνδεση του τρίτου όγκου με το υπόλοιπο αμάξωμα, χωρίς να διεκδικεί δάφνες καλαισθησίας, θα ικανοποιήσει το συντηρητικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Το πίσω τμήμα του αμαξώματος του 4θυρου Liana χαρακτηρίζεται από το κάθετο κόψιμο της πόρτας του χώρου αποσκευών και τα μεγάλα τριγωνικά φωτιστικά σώματα με το δίχρωμο κάλυμμα, τα οποία είναι τοποθετημένα στις γωνίες του αμαξώματος. 
Αντίθετα με την εξωτερική εμφάνιση του 4θυρου Liana που κυμαίνεται σε συντηρητικά πλαίσια, το εσωτερικό του -το οποίο είναι ίδιο με του 5θυρου μοντέλου- είναι σύγχρονο αισθητικά με ευχάριστο διάκοσμο. Οσον αφορά τους χώρους η κύρια διαφορά εντοπίζεται στη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών όπου στο 4θυρο Liana έχει όγκο 447 λίτρων έναντι 296 λίτρων του 5θυρου μοντέλου. 
Διαφορές με το τελευταίο δεν υπάρχουν στη δομή της ανάρτησης η οποία είναι ανεξάρτητη και στους τέσσερις τροχούς και προσφέρει στο αυτοκίνητο ουδέτερα οδικά χαρακτηριστικά και αρκετά καλά επίπεδα άνεσης. 
Η βασική έκδοση του 4θυρου Liana κινείται από τον 16βάλβιδο κινητήρα των 1,3 λίτρων ενώ η αμέσως πιο μεγάλη διατίθεται με το μοτέρ των 1,6 λίτρων. Αμφότερες διαθέτουν στον εξοπλισμό τους όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, ABS και δύο μετωπικούς αερόσακους. Η τιμή των εκδόσεων με τους κινητήρες των 1,3 και 1,6 λίτρων είναι 13.206 και 14.673 ευρώ αντίστοιχα.


Το εμπρός τμήμα του 4θυρου Liana διακρίνεται από αυτό του 5θυρου από τη διαφορετική σχεδίαση της μάσκας.Τα πίσω ευμεγέθη τριγωνικά φωτιστικά σώματα είναι τοποθετημένα στα άκρα του αμαξώματος.Το εμπρός τμήμα του αμξώματος του Liana χαρακτηρίζεται για την καμπύλη σχεδίασή του.

 ΔΟΚΙΜΗ Suzuki Liana 1,3 4d
 
Περισσότερος όγκος
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Οριακός ο κινητήρας των 1,3 λίτρων για το μεγάλο αμάξωμα
Ευχάριστο και φωτεινό το εσωτερικό του Liana
Xώροι για 5 επιβάτες
Ασφαλές στο δρόμο με ουδέτερα χαρακτηριστικά
Πιο ολοκληρωμένο με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων