Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  14/5/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/5/2002

ΔΟΚΙΜΗ
Mercedes E 240
 

Αντε γειά...
 

Ανανεώθηκε και... χαιρετά τον ανταγωνισμό από τον οποίο απομακρύνεται η Ε Class της Mercedes, που καταφέρνει άλλη μια φορά να διακρίνεται στη δύσκολη πολυτελή κατηγορία. Δεν είναι μόνο η τεχνολογική υπεροχή και οι νέες εφαρμογές που συναντώνται στο μοντέλο, είναι και το ότι η Mercedes βρίσκει πάντα τον 
τρόπο να ανεβάζει τον πήχη της ποιότητας σε υλικά και συναρμολόγηση.

Πάντα καινοτόμος, η Mercedes εισάγει εδώ και χρόνια καινά δαιμόνια σε κάθε κατηγορία όπου έχει εκπροσώπηση. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα με τη νέα E Class, όπου εκτός από το σχεδιαστικό κομμάτι, πλέον και οι εφαρμογές που συναντώνται στο μοντέλο θυμίζουν πάρα πολύ τη μεγαλύτερη S Class. Στο εμπρός μέρος τα ελλειπτικά φωτιστικά σώματα και οι έντονες νευρώσεις του καπό, σε συνδυασμό με το μεγάλο αεραγωγό του προφυλακτήρα, δίνουν νέο αέρα στην εμφάνιση του μοντέλου. Ομοίως και στο πίσω μέρος τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα τονίζουν την κομψότητα του μοντέλου. Κοιτώντας την E Class από το πλάι, αποκαλύπτεται το μέγεθός της, ενώ κρίνεται και η συνολική της γραμμή ως η πλέον κομψή από τις τελευταίες γενιές του μεγάλου μοντέλου της Mercedes. 
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι σχεδιαστές του Γερμανού κατασκευαστή κατάφεραν να συνδυάσουν τα κλασικά χαρακτηριστικά ενός μοντέλου Mercedes με τη δυναμική μιας φόρμας απολύτως σύγχρονης και θελκτικής. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό του μοντέλου, όπου τα ποιοτικά υλικά που καλύπτουν κάθε επιφάνεια, είναι συναρμολογημένα με τέτοιο τρόπο που προδιαθέτουν για απροβλημάτιστη συμβίωση περισσότερων από μιας γενιάς οδηγών... Η καμπίνα της E Class προσφέρει ένα περιβάλλον ιδανικό για ταξίδια, καθώς με μοναδικό τρόπο τηρεί τους επιβάτες ξεκούραστους, προσφέροντάς τους πολύ καλούς χώρους αλλά και μια πολυδιάστατη μόνωση (θορύβου, ανωμαλιών του δρόμου, μέχρι και... οσμών) από το εξωτερικό περιβάλλον. 
Όσο για εξοπλισμό, η νέα E 240 που είχαμε στη διάθεσή μας (έκδοση Avantgarde) εμφανίζει μοναδική πληρότητα σε επίπεδο εξοπλισμού, καθώς πλέον των στοιχείων του "βασικού πακέτου" περιλαμβάνει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, ηχοσύστημα εξαιρετικής απόδοσης (με επιπλέον 6δισκο cd, που αποκαλύπτεται στη βάση της κεντρικής κονσόλας με την πίεση ενός πλήκτρου). Φυσικά όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες δίνουν το παρών και είναι στη διάθεση οδηγού και επιβατών. 
Μεγάλη διευκόλυνση προσφέρει το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου της απόστασης κατά το παρκάρισμα αλλά και το πέρασμα από στενά σημεία, με το οποίο ήταν εφοδιασμένο το αυτοκίνητο της δοκιμής. Το κάθισμα του οδηγού και το τιμόνι ρυθμίζονται ηλεκτρικά, κάνοντας έτσι παιχνίδι τη διαδικασία αναζήτησης της ιδανικής θέσης για το χειριστή. Ιδιαίτερο στοιχείο εξοπλισμού είναι και η πανοραμική ηλιοροφή του αυτοκινήτου, που καλύπτει ολόκληρη την οροφή και διαθέτει ηλεκτρικά συρόμενο κάλυμμα για την προστασία από τον ήλιο, ενώ το εμπρόσθιο τμήμα ανοίγει. Η εν λόγω έκδοση του μοντέλου (Avantgarde) με όλα τα επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού που αναφέραμε, κοστίζει 88.568 ευρώ, τιμή που εκ πρώτης όψεως κρίνεται υψηλή (βασική έκδοση Classic E 240 61.300 ευρώ) αλλά στην πράξη δικαιολογείται απόλυτα, χάρη στην ξεχωριστή αίσθηση που προσφέρει τόσο στο χειριστή όσο και στους επιβάτες η νέα αυτή γενιά του μεσαίου-μεγάλου Γερμανικού μοντέλου.


Διαφορετικά φανάρια εμπρός και πίσω, με αισθητική που παραπέμπει στη μεγαλύτερη S Class. Η "ψαλίδα" πλέον έχει κλείσει μεταξύ των δύο μοντέλων, αν και αυτό δημιουργεί... μεγάλες προσδοκίες για όσους εκτιμούν τα πολυτελή αυτοκίνητα και έντονη ανησυχία για τον ανταγωνισμό όσον αφορά την επόμενη μέρα της ναυαρχίδας.


 ΔΟΚΙΜΗ Mercedes E 240
 
Αντε γειά...
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Πολυτέλεια και ποιότητα υπεράνω κριτικής
Μεγαλύτεροι χώροι για επιβάτες 
Άνεση και ασφάλεια σε υπερθετικό βαθμό
Αδαμάντινος χαρακτήρας 2,6 λίτρων