Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Θέματα αγοράς mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  1/7/2003
Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/7/2003

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Renault Megane II Coupe Cabrio
 

Στο μικροσκόπιο ...
 

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Megane Coupe Cabrio, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το φθινόπωρο έδωσε στη δημοσιότητα η Renault.
 
 

To νέο μοντέλο της Γαλλικής εταιρείας εμφανίζει ένα υψηλό επίπεδο παθητικής ασφάλειας, ενώ υιοθετεί την πλειοψηφία των προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια η Renault, τόσο στον τομέα της άνεσης όσο και της παθητικής ασφάλειας των επιβατών. Μια ακόμη σημαντική καινοτομία του Renault Megane II Coupe Cabrio είναι πως αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που εφοδιάζεται με αναδιπλούμενη γυάλινη οροφή. Η σχεδίαση του εμπρόσθιου τμήματος του Renault Megane II Coupe Cabrio είναι ανάλογη με αυτή των κλειστών εκδόσεων του μοντέλου. Η μεγάλη κλίση του παρμπρίζ και η απουσία κεντρικού ρολ μπαρ τονίζουν το δυναμισμό του μοντέλου. Το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 4,35 μέτρα, εξασφαλίζοντας άνετους χώρους στο εσωτερικό για τέσσερις ενήλικους επιβάτες. Eιδικότερα για τους πίσω επιβάτες ο χώρος για τα γόνατα είναι διπλάσιος. Η σχεδίαση του ταμπλό είναι αντίστοιχη με αυτήν των κλειστών εκδόσεων. Επιπλέον η θέση του οδηγού είναι τοποθετημένη κατά 24 χιλιοστά πιο χαμηλά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του Μegane II. Τρία είναι τα επίπεδα εξοπλισμού του μοντέλου (Confort, Sport και Luxe), οι τιμές του οποίου ξεκινούν στη Γαλλία από τα 21.300 ευρώ και καταλήγουν στα 27.500 ευρώ. Στον εξοπλισμό του το Renault Megane II Coupe Cabrio περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έξι αερόσακους -συμπεριλαμβανομένων και των δύο στη βάση των καθισμάτων του οδηγού και του συνοδηγού που εμποδίζουν το γλίστρημα του σώματος κάτω από τις ζώνες ασφαλείας- σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, κλιματιζόμενο ντουλαπάκι στο ταμπλό που ασφαλίζει με το κλείδωμα των θυρών κ.λπ. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στον τομέα της ασφάλειας με την παρουσία ABS, EBD και ESP και τις δομικές ενισχύσεις που έχει "υποστεί" το αμάξωμα. Η γκάμα των μηχανικών συνόλων περιλαμβάνει δύο 16βάλβιδους βενζινοκινητήρες 1,6 και 2,0 λίτρων με ισχύ 115 και 136 ίππων αντίστοιχα. Επιπλέον θα διατίθεται και ένας πετρελαιοκινητήρας 1,9Ci ισχύος 120 ίππων. Οι κινητήρες θα συνοδεύονται από μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Γυάλινη οροφή

Η αναδιπλούμενη γυάλινη οροφή φέρει θερμαινόμενο πίσω κρύσταλλο και η λειτουργία της ελέγχεται από έναν ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό. Έχει βάρος 78 κιλά, ενώ μόνο το γυαλί ζυγίζει 15 κιλά. Για την αναδίπλωσή της απαιτούνται 22 δευτερόλεπτα, νούμερο το οποίο αποτελεί ένα απο τα καλύτερα στην κατηγορία, όπου ανήκει το νέο Renault Megane Coupe Cabrio.Τα ενσωματωμένα ηροσκέφαλα προστατεύουν τους επιβάτες σε πιθανή ανατροπή. 
Πάνω από την κεντρική κονσόλα “δεσπόζει” μια μεγάλη οθόνη, με σύστημα GPS.
Οι διακόπτες για τον χειρισμό της οροφής.

Aνετοι χώροι στο εσωτερικό για 4 ενήλικους επιβάτες.

Η σχεδίαση του ταμπλό είναι ίδια με των κλειστών εκδόσεων.

Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, με την οροφή να έχει αναδιπλωθεί, είναι 190 λίτρα.