Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  21/8/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/8/2001

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ
Mitsubishi Colt 1,3 - Suzuki Baleno 1,3 3d
 

Ιαπωνικοί "λογαριασμοί"
 

Το Mitsubishi Colt, όντας πρόσφατα ανανεωμένο στα "σημεία", συνεχίζει την εμπορική του πορεία, έχοντας να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές στα όρια της μικρής και μικρομεσαίας κατηγορίας. Ενας από αυτούς, το Suzuki Baleno στην 3θυρη έκδοσή του, προβάλλει "αντιστάσεις" με κύριο θέλγητρο την τιμή του.
 

Ο τομέας της αξιοπιστίας παίζει σημαντικό ρόλο κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου, όταν οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν έχουν να κάνουν με τις καθημερινές μετακινήσεις εντός της πόλης. Με βάση λοιπόν αυτό το δεδομένο, τα μοντέλα του συγκριτικού μας αποτελούν πραγματικά "εργαλεία" καθώς τόσο η Mitsubishi όσο και η Suzuki διακρίνονται στον εν λόγω τομέα. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους λόγους για τους οποίους αρκετοί είναι οι αγοραστές που εμπιστεύθηκαν τα Colt και Baleno στα 10 και 6 χρόνια παρουσίας τους αντίστοιχα. 
Το Colt δέχθηκε πρόσφατα μια αναβάθμιση στον κινητήρα του αλλά και στην εξωτερική του αισθητική, προκειμένου να τονώσει την εμπορική του πορεία. Το χρειαζόταν άλλωστε για να δικαιολογήσει την ελαφρώς υψηλότερη τιμή του σε σχέση με άλλες προτάσεις αυτής της κλάσης. 
Από την άλλη μεριά η Suzuki, παρά το ότι ειδικεύεται στην κατασκευή οχημάτων εκτός δρόμου, έχει αποδείξει ότι μπορεί να εκπροσωπηθεί με αξιώσεις σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές κατηγορίες αυτοκινήτων όπως η μικρή και η μικρομεσαία. Το Baleno, στα έξι περίπου χρόνια παρουσίας του στην αγορά, έχει κερδίσει την αναγνώριση του κοινού, όντας μια ειλικρινής πρόταση που στην τρίθυρη έκδοσή της προσελκύει το νεανικό κοινό με κύριο θέλγητρο την προσιτή τιμή απόκτησης. Το "φρεσκάρισμα" του μοντέλου εν έτει 1998 είχε σκοπό τη διατήρηση της ανάλαφρης σχεδιαστικής ταυτότητας. 
Ας δούμε όμως τα επιμέρους χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων, σε κάθε έναν από τους βασικότερους τομείς σύγκρισης.
Tα νεανικά σε σχεδίαση αμαξώματα των Mitsubishi Colt και Suzuki Baleno προσφέρονται για σβέλτες και ασφαλείς μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης.
Η εξωτερική σχεδίαση του Mitsubishi Colt είναι δυναμική και συνεπώς πιο ενδιαφέρουσα από αυτή του Suzuki Baleno.
Περισσότερο "γωνιώδης" είναι η σχεδίαση στο πίσω μέρος του Colt. Τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν μικρό μέγεθος και βρίσκονται στις άκρες του αμαξώματος.
Η αεροτομή που κοσμεί το πίσω μέρος εντυπωσιάζει σε επίπεδο αισθητικής.
Οι όμορφες 14άρες ζάντες αλουμινίου ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό και φιλοξενούν ελαστικά διαστάσεων 185/65.
Οι σιδερένιοι τροχοί καλύπτονται με τάσια που είναι καλαίσθητα σε σχεδίαση.
Μεγαλύτερα τα πίσω φωτιστικά σώματα του Baleno σε σχέση με αυτά του Colt.
Παρά την ύπαρξη της αεροτομής το τρίθυρο αμάξωμα με δυσκολία φανερώνει το νεανικό - σπορτίφ χαρακτήρα του.
Οι καμπύλες γραμμές στην εξωτερική επιφάνεια του Baleno καθιστούν τη συνολική εικόνα περισσότερο συντηρητική.

 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ Mitsubishi Colt 1,3 - Suzuki Baleno 1,3 3d
 
Ιαπωνικοί "λογαριασμοί"
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ 
Κινητήρες που καλύπτουν βασικές ανάγκες
Συντηρητική σχεδίαση - Καλύτερο φινίρισμα το Colt
Πιο "σφικτή" η αίσθηση του Colt - Ανετο το Baleno
Ποιό να επιλέξω;