Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Test

Mercedes E-Class:
 
Γερμανική αξιοπιστία
 

Oπως όλες οι Mercedes έτσι και η E-Class αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτάσεις στην κατηγορία της, ανεξάρτητα από τη χρονολογία παραγωγής του μοντέλου. Κυριότερο χαρακτηριστικό της μεγάλης Mercedes αποτελεί η ιδιόμορφη αισθητική της με τα διπλά ζεύγη των προβολέων στο εμπρός μέρος και το αμάξωμα που κατάφερε να κάνει μια κλασική λιμουζίνα να δείχνει ανάλαφρη και σύγχρονη.
Παρά το αυξημένο κόστος που καλείται κάποιος να επενδύσει για το μοντέλο αυτό δύσκολα θα το μετανιώσει αφού πρόκειται για μια πολύ ποιοτική κατασκευή προορισμένη να αντέξει στο χρόνο, πλήρως εξοπλισμένη ιδίως στις εκδόσεις Elegance και Avangarde.Το επίπεδο της άνεσης είναι κορυφαίο με τεράστιους χώρους για πέντε επιβάτες και πολλές αποσκευές. Επίσης υψηλό είναι και το επίπεδο παθητικής ασφάλειας που συγκαταλέγεται στα κορυφαία του κόσμου.
Η πρώτη E-Class παρουσιάστηκε το 1985. Στα μέσα του 1995 το μοντέλο άλλαξε, παρουσιάστηκε η έκδοση με τα δύο ζεύγη διπλών προβολέων, και μέσα στο 2000 το νέο μοντέλο υπέστη ένα περιορισμένο facelift. Η E-Class διακρίνεται για την επιβλητική της παρουσία και την αρχοντιά της σχεδίασης, τη μεγάλη άνεση που προσφέρει.
Στο δρόμο το κράτημα είναι πολύ καλό, και η αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς μεγάλη, ακόμα και με μεγάλες ταχύτητες. Παρά το μέγεθος του αυτοκινήτου οι αντιδράσεις στις εντολές του οδηγού είναι άμεσες, ενώ το βάρος δεν δημιουργεί πρόβλημα ακόμη και σε γρήγορους ρυθμούς.
Τα αυτοκίνητα της σειράς Ε εντυπωσιάζουν με την ποιότητα των υλικών τους και τη σχεδίαση του εσωτερικού χώρου, που σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται περιττή η παρουσία της κορυφαίας S-Class. Μοναδικό μειονέκτημα της κατασκευής είναι η αρκετά αυξημένη κατανάλωση ιδίως στις εκδόσεις με το μηχανικό υπερσυμπιεστή.
Οι εκδόσεις της E-Class είναι η Ε-200 Kompressor με απόδοση 163 και 186 ίππους, η Ε-240 με απόδοση 170 ίππους, η Ε-280 με 193 ίππους, η Ε-320 με 220 ίππους και τέλος η Ε-430 με απόδοση 279 ίππους.
Κατά την αγορά μεταχειρισμένης Mercedes σειράς Ε, πρέπει να ελεγχθεί το αμάξωμα για τυχόν χτυπήματα, καλό θα ήταν να υπάρχει ιστορικό των τακτικών ελέγχων του αυτοκινήτου και να προσεχθεί ιδιαίτερα η λειτουργία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων και των διακοπτών. Προσοχή θα πρέπει επίσης να δοθεί στη λειτουργία των αυτόματων κιβωτίων όπου αυτά υπάρχουν. Ανταγωνιστικά μοντέλα της E-Class είναι η σειρά 5 της BMW, το Audi A6 και το Lexus GS 300.

. Αξίζει για:
1.
Την παθητική ασφάλεια την οποία προσφέρει στους επιβάτες.
2.
Την ποιότητα κατασκευής η οποία διακρίνει την κατασκευή του αυτοκινήτου.
3.
Την μεταπωλητική αξία την οποία διατηρεί το αυτοκίνητο.