Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  13/1/2004
Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/1/2004
Θέματα αγοράς mtx
Νέα Mercedes SLK
Απαστράπτουσα
Η νέα SLK έχει επιθετική σχεδίαση ς στο εμπρός τμήμα του αμαξώματος με τη χαρακτηριστική "μύτη", η οποία παραπέμπει σε F1.
Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς SLK θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης όπου αναμφισβήτητα πρόκειται να "κλέψει" την παράσταση.
Από τα μέσα του περασμένου έτους, το Auto Τρίτη είχε ήδη δημοσιεύσει τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της μελλοντικής SLK, οι οποίες ελάχιστα διαφέρουν από το όχημα παραγωγής, για το οποίο η Mercedes έδωσε τα πρώτα επίσημα στοιχεία. Κύριο χαρακτηριστικό της δεύτερης γενιάς της ρόουντστερ Mercedes είναι η "εκρηκτικότητα" που αποπνέει το αμάξωμά της, που δανείζεται στοιχεία από την κορυφαία SLR. Ένα από αυτά παραπέμπει σε Formula 1 και είναι το ρύγχος που σχηματίζεται στο εμπρόσθιο τμήμα σε συνδυασμό με το σχεδιασμό της μάσκας, εγκαταλείποντας την παραδοσιακή μάσκα που χαρακτηρίζει όλα σχεδόν τα οχήματα της Γερμανικής φίρμας. Από το πλάι θυμίζει την πρώτη SLK, ενώ πιο καμπύλο είναι το πίσω μέρος της νέας γενιάς. Συνολικά οι διαστάσεις της δεύτερης γενιάς είναι αυξημένες, καθώς το μήκος και πλάτος είναι μεγαλύτερα κατά 72 και 65 χιλιοστά, ενώ και το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 30 χιλιοστά.Όσον αφορά το εσωτερικό δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα φωτογραφίες, ενώ όπως αναφέρει η Mercedes υπάρχουν πολλές επιφάνειες στο χρώμα του αλουμινίου που έρχονται σε αντίθεση με το μαύρο διάκοσμο. Παράλληλα υπάρχουν έξι επιλογές χρωμάτων στις δερμάτινες επενδύσεις. Πρωτοποριακό στοιχείο αποτελεί το σύστημα θέρμανσης στα προσκέφαλα (AIRSCARF), στα οποία υπάρχουν ανεμιστήρες που διαχέουν το θερμό αέρα στα κεφάλια και τους ώμους των επιβατών, επιτρέποντάς τους έτσι να μην κρυώνουν όταν το αυτοκίνητο είναι "ανοιχτό" και η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλή. Η σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, η οποία έχει βελτιωθεί, ανοίγει σε 22 δλ., ενώ χώρος που καταλαμβάνει είναι μικρότερος από της προγενέστερης SLK, εξασφαλίζοντας 63 περισσότερα λίτρα στο χώρο αποσκευών όταν είναι ανοιχτή (208 έναντι 145 λτ.). Βελτιωμένη παρουσιάζεται η νέα SLK και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας. Από το βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνει περιοριστές φορτίου στις ζώνες ασφαλείας, προσαρμοζόμενους μετωπικούς αερόσακους, πλευρικούς αερόσακους που προστατεύουν εκτός από το θώρακα και το κεφάλι, ενώ πίσω από τα προσκέφαλα υπάρχουν μπάρες για περαιτέρω ασφάλεια σε ενδεχόμενο ανατροπής. Η νέα κουπέ-κάμπριο Mercedes διαθέτει συνολικά τρεις εκδόσεις. Την SLK 200 Kompressor (4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,8 λίτρων 163 ίππων), την SLK 350 (νέο 6κύλινδρο μοτέρ 3,5 λίτρων απόδοσης 272 ίππων) και την κορυφαία SLK 55 AMG (8κύλινδρος κινητήρας 5,5 λίτρων ισχύος 360 ίππων). Οι δύο πρώτες εκδόσεις εφοδιάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η κορυφαία SLK 55 AMG περιλαμβάνει το 7τάχυτο σειριακό κιβώτιο (7G-TRONIC), το οποίο προαιρετικά είναι διαθέσιμο και με τον 6κύλινδρο κινητήρα. Όσον αφορά τις αναρτήσεις ο εμπρός άξονας τριών συνδέσμων και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων είναι ανασχεδιασμένες, ενώ βελτιωμένα είναι τα συστήματα διεύθυνσης και πέδησης. Επίσης ανάλογα με την έκδοση οι στάνταρ τροχοί αλουμινίου έχουν διάσταση από 16 έως 18 ίντσες, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει και "χαμηλωμένη" ανάρτηση.

H Μercedes εξέλιξε για πρώτη φορά ένα V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,5 λίτρων με μεταβλητό χρονισμό των εκκεντροφόρων.