Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  22/3/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/3/2005
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Mercedes E200 Kompressor Auto του 1999
Το υψηλό κόστος απόκτησης είναι απόλυτα δικαιολογημένο όταν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με το κύρος της φίρμας Mercedes - Benz.
Το γεγονός ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από τη στιγμή που η προηγούμενη γενιά της E-Class έπαψε να παράγεται δεν μειώνει διόλου την αξία του μεγάλου Γερμανικού αυτοκινήτου που εξακολουθεί να προσφέρει και ως μεταχειρισμένο κορυφαία ποιότητα κατασκευής, υψηλή παθητική ασφάλεια, αξιοπιστία και κύρος.
Όταν το 1999 η Mercedes έριξε στην αγορά την ανανεωμένη εκδοχή του αυτοκινήτου που κυκλοφόρησε στην αγορά το 1995, γνώριζε ότι οι απανταχού οπαδοί της φίρμας θα έβρισκαν στο "πρόσωπο" της E-Class ένα αυτοκίνητο που προσφέρει ασφάλεια, κύρος, πολυτέλεια και αξιοπιστία. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά ήταν που οδήγησαν την E-Class ως καινούργια στην κορυφή της κατηγορίας της. Είναι γεγονός ότι η πάροδος των χρόνων δεν αφαιρεί τίποτα από τα πλεονεκτήματα αλλά αντίθετα αφαιρεί ένα από τα βασικά μειονεκτήματα που είναι το κόστος απόκτησης. Εκτός των περιορισμένων αλλαγών στην εμφάνιση του αυτοκινήτου, στο εσωτερικό το κύρος και κομψότητα συνδυάζονται άψογα με την κορυφαία ποιότητα των υλικών που διαθέτουν εξαιρετικό φινίρισμα. Η εργονομία και η ορατότητα ικανοποιούν απόλυτα όπως άλλωστε και οι χώροι που προσφέρονται στους επιβάτες του μεγάλου Γερμανικού αυτοκινήτου. Πληρότητα συναντάμε και στον τομέα του εξοπλισμού αφού ABS, ESP και έξι αερόσακοι στο στάνταρ εξοπλισμό εγγυώνται αν μη τι άλλο ασφάλεια για όλους τους επιβαίνοντες. Στο δρόμο η E-Class δημιουργεί στον οδηγό της αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας χωρίς μάλιστα η σφικτή ανάρτηση (στη συγκεκριμένη έκδοση) να κουράζει τους επιβάτες. Τα φρένα είναι δυνατά και αποτελεσματικά, υστερεί όμως σε αίσθηση το ανάλογο πεντάλ.
To πέρασμα του χρόνου
Συνολικά το αυτοκίνητο της Mercedes είναι αρκετά αξιόπιστο με δεδομένη και την κορυφαία ποιότητα των υλικών και της κατασκευής του. Δεν αποφεύγει όμως τα προβλήματα στα ηλεκτρονικά του όπως και στο σύστημα των φώτων. Συχνή και η εμφάνιση προβλημάτων στο σύστημα των φρένων.
Συν & πλην
(+): Ποιότητα κατασκευής, χώροι, παθητική ασφάλεια, άνεση επιβατών, απόδοση φρένων.
(-): Αίσθηση επιλογέα και πεντάλ φρένων, κόστος συντήρησης.
Συχνότερα προβλήματα
• Ηλεκτρονικά συστήματα
• Δυσλειτουργίες φωτιστικών σωμάτων
• Ελαττωματικό σύστημα φρένων