Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  5/4/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/4/2005
Test mtx
Mercedes A Class 200
Στην κορυφή της γκάμας
Η Mercedes A Class 200 αποτελεί την πιο δυνατή έκδοση του μικρομεσαίου αυτοκινήτου.
Αν οι μικρότερες εκδόσεις της μικρομεσαίας Α-Class δεν σας ικανοποιούν στον τομέα των επιδόσεων, η Α 200 αναλαμβάνει να το πράξει.
Κορυφαία ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος εμφανίζει και αυτή η έκδοση της Α-Class.
Εν αναμονή της κορυφαίας υπερτροφοδοτούμενης έκδοσης της Α-Class με τους 200 ίππους, η Α 200 αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο δυνατή έκδοση του μικρομεσαίου αυτοκινήτου. Η τρίθυρη Α200 δεν διαφοροποιείται αισθητικά από τις υπόλοιπες μικρότερες εκδόσεις της με το τρίθυρο αμάξωμα να συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός έντονα δυναμικού ύφους. Ίδια είναι και η εικόνα στο εσωτερικό το οποίο χαρακτηρίζεται από την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος ενώ η θέση οδήγησης είναι σημείο αναφοράς τόσο για την ορατότητα που προσφέρει, όσο και για την άνεση και την πρόσβαση στα επιμέρους χειριστήρια. Οι χώροι της τρίθυρης Α-Class είναι επαρκείς για τέσσερις ή με μικρές παραχωρήσεις και πέντε επιβάτες ενώ ο χώρος για τις αποσκευές έχει όγκο 435 λίτρων που με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος ανέρχεται στα 1.485 λίτρα. Όσον αφορά την οδική συμπεριφορά της Α 200, δεν παρουσιάζει διαφορές με την ανάρτηση να προσφέρει πολύ καλά επίπεδα άνεσης τους επιβάτες της και τη συμπεριφορά της να χαρακτηρίζεται ουδέτερη, κάτι που απορρέει από την πολύ καλή λειτουργία του μη απενεργοποιούμενου συστήματος ελέγχου της πρόσφυσης (ESP). Ο κινητήρας που τοποθετείται σε αυτή την έκδοση της Α-Class υπερέχει έναντι εκείνου που εφοδιάζει την αμέσως μικρότερη έκδοση (Α170), κατά 1,7 δλ. στη μέτρηση επιτάχυνσης στα 100 χλμ./ώρα από στάση καθώς και στις ρεπρίζ των 60-100 χλμ./ώρα με 4η ταχύτητα και 80-120 χλμ./ώρα με 5η κατά 2,9 και 5,2 δλ. αντίστοιχα. Το 5τάχυτο κιβώτιο της Α 200 έχει αραιή κλιμάκωση και διακρίνεται για το θετικό κούμπωμα που προσφέρει στις γρήγορες αλλαγές. Ο εξοπλισμός της A-Class 200 είναι πλούσιος και περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα μέσα άνεσης και ασφαλείας και η τιμή της καθορίζεται στα 28.100 ευρώ (4.800 ευρώ παραπάνω από την Α 170), που είναι αρκετά τσουχτερή αλλά ανταγωνιστική σε σχέση με άλλα μικρομεσαία με υψηλό πρεστίζ και αντίστοιχο κυβισμό.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ο δίλιτρος κινητήρας δεν διακρίνεται για την αυξημένη του απόδοση, ωστόσο είναι σε θέση να κινήσει σβέλτα το αμάξωμα της Α-Class. Κύρια χαρακτηριστικά της λειτουργίας του είναι η πολύ καλή απόκριση από τις χαμηλές στροφές και η γραμμική απόδοση των 136 ίππων σε όλο το φάσμα περιστροφής του. Ο θόρυβος που παράγει στις υψηλές στροφές είναι τραχύς, κάτι που παρατηρείται και στις μικρότερες εκδόσεις Α150 και Α170, ωστόσο απέχει από το να χαρακτηριστεί ενοχλητικός.