Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  3/5/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/5/2005
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Μercedes A 140 του 2000
Κύρος, παθητική ασφάλεια και αξιοπιστία χαρακτηρίζουν συνολικά τη μεταχειρισμένη A 140.
Με την A-Class το 1998 η Mercedes έκανε την είσοδό της στη μικρομεσαία κατηγορία θέλοντας να καλύψει το κενό αυτής της κλάσης σε κύρος και ποιότητα με αυξημένο όμως κόστος απόκτησης.
Η A-Class αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία της Mercedes καθώς για πρώτη φορά η εταιρεία έδινε στην αγορά ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο με κινητήρα 1,4 λίτρων και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Όλοι αυτοί νεωτερισμοί -για τη Mercedes- δεν μειώνουν ουδόλως την αξία του μικρομεσαίου μοντέλου, που δεν παύει να φέρει τα βασικά στοιχεία της φίρμας σε όλους τους τομείς.Σχεδιαστικά η Α-Class κάνει άμεσα αισθητή την καταγωγή της -το εμπρόσθιο τμήμα φέρει αμιγώς το στυλ της εταιρείας- παρά το ενός όγκου σχήμα της. Το πεντάθυρο αμάξωμα αποπνέει ισορροπία από κάθε οπτική γωνία. Στο εσωτερικό το μοντέλο υιοθετεί μια πιο νεανική αισθητική χωρίς να απομακρύνεται από την ντιρεκτίβα λιτότητας και υψηλής εργονομίας που χαρακτηρίζει συνολικά τη φίρμα ενώ και η ποιότητα των υλικών είναι πολύ καλή, αν και στο φινίρισμα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης (κάτι το οποίο συνέβηκε στην ανανέωση του 2001). Οι χώροι επαρκούν για την άνετη μεταφορά τεσσάρων ενηλίκων ενώ ο όγκος του χώρου αποσκευών φτάνει στην απολύτως ικανοποιητική τιμή -ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα- των 370 λίτρων. Τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται αυξάνοντας τις επιλογές φόρτωσης αλλά και αφαιρούνται πλήρως δίνοντας τη δυνατότητα μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων. Όσον αφορά την οδική συμπεριφορά, αυτή ορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ύπαρξη του ESP (στο βασικό εξοπλισμό) που φροντίζει να περιορίζει τις υποστροφικές και υπερστροφικές τάσεις του μοντέλου στο όριο. Η σχετικά σκληρή ρύθμιση της ανάρτησης δεν επιτρέπει την εμφάνιση μεγάλων κλίσεων στις στροφές, αφαιρεί όμως πόντους από την άνεση των επιβατών.
Το πέρασμα του χρόνου
Ένα από τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα των οχημάτων της Mercedes είναι η αξιοπιστία και η A 140 δεν αποτελεί εξαίρεση.Συνήθως εμφανίζει δυσλειτουργίες στις ενδεικτικές λυχνίες του πίνακα οργάνων ενώ η ελαττωματική λειτουργία των ηλεκτρικών παραθύρων είναι συχνή. Επίσης έχουν παρατηρηθεί και προβλήματα στεγανότητας στο αμάξωμα.
Συν & πλην
(+): Χώροι, πολυχρηστικότητα, παθητική ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, ορατότητα.
(-): Άνεση ανάρτησης, ευαισθησία στους πλευρικούς ανέμους, επιδόσεις.
Συχνότερα προβλήματα
• Δυσλειτουργία λυχνιών ελέγχου
• Ελαττωματικοί μηχανισμοί παραθύρων
• Στεγανότητα αμαξώματος