Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  10/5/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/5/2005
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Audi A2 1,4 του 2000
Tο μικρομεσαίο μοντέλο της Audi που κυκλοφόρησε το 2000, αποτελεί επιλογή για συνειδητοποιημένους αγοραστές.
Υψηλή εφαρμοσμένη τεχνολογία, ποιότητα κατασκευής, εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και σύγχρονη αισθητική χαρακτηρίζουν το A2 της Audi, που ως μεταχειρισμένο είναι σαφώς πιο προσιτό
Όταν στις αρχές του καλοκαιριού του 2000 εμφανίστηκε το Αudi Α2 στους ελληνικούς δρόμους, προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα λόγω της αισθητικής του. Βέβαια το A2 δεν διέφερε μόνο λόγω σχεδίασης αλλά και λόγω εφαρμοσμένης τεχνολογίας αλλά και τιμής. Το μικρομεσαίο αυτοκίνητο της Audi θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα μοντέλο που λανσαρίστηκε μέσα στο 2005 αφού σε κανένα τομέα δεν υστερεί από τα τελευταία μοντέλα της κατηγορίας. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η κατασκευή του αμαξώματος από αλουμίνιο, κάτι όμως που επιβάρυνε την τιμή αγοράς του. Σχεδιαστικά το μοντέλο του 2000 ακολουθεί το δρόμο της επιβλητικότητας και του κύρους συνδυασμένα με σωστές δόσεις πολυμορφικότητας, επιλογές που ακόμα και σήμερα παραμένουν επίκαιρες και γοητευτικές. Στο εσωτερικό ο σχεδιασμός είναι πιστός στις λιτές φόρμες της Audi, γαρνιρισμένος με υλικά κατασκευής κορυφαίας ποιότητας και εργονομία που δεν επιδέχεται αρνητικής κριτικής όπως άλλωστε και το επίπεδο συναρμολόγησης. Στον τομέα των διαθέσιμων χώρων το αυτοκίνητο θα ικανοποιήσει τις ανάγκες τεσσάρων ενηλίκων καθώς στο πίσω κάθισμα η φιλοξενία και τρίτου επιβάτη είναι πρακτικά δύσκολη λόγω του περιορισμένου πλάτους. Η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ επαρκεί για τη μεταφορά αποσκευών 4 ατόμων με όγκο 390 λίτρων. Στο δρόμο αποδεικνύεται ασφαλές κάτω από όλες τις περιστάσεις. Στις ευθείες δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της σταθερότητας ενώ σε διαδρομές με στροφές η σφικτή ρύθμιση της ανάρτησης δεν επιτρέπει την εμφάνιση κλίσεων στο αμάξωμα, κοστίζοντας όμως ελαφρώς σε επίπεδο άνεσης επιβατών. Πολύ καλή είναι η αίσθηση από το σύστημα διεύθυνσης ενώ τα φρένα είναι δυνατά και ανθεκτικά ακόμα και μετά από σκληρή χρήση.
Το πέρασμα του χρόνου
Η αξιοπιστία είναι ένα από τα βασικά γνωρίσματα του A2 που δεν έχει να φοβηθεί ούτε τη σκουριά καθώς το 88,3% του αμαξώματος είναι από αλουμίνιο. Ελαττώματα έχουν εμφανίσει οι ηλεκτρικοί μηχανισμοί των παραθύρων ενώ σε όσα διαθέτουν ηλιοροφή θα πρέπει να προσεχθούν τόσο ο μηχανισμός, όσο και η στεγανότητά της.
Συν & πλην
(+): Χώροι για 4 άτομα, οδική συμπεριφορά, ελαφρύ αμάξωμα, μικρή κατανάλωση.
(-): Αεροδυναμικοί θόρυβοι, άνεση ανάρτησης, μικρό ρεζερβουάρ (34 λτ.), τιμή.
Συχνότερα προβλήματα
• Ελαττωματικοί μηχανισμοί ηλεκτρικών παραθύρων
• Μηχανισμός ηλιοροφής
• Στεγανότητα ηλιοροφής