Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  12/7/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/7/2005
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Mitsubishi Colt 1,3 του 2000
Καλή οδική συμπεριφορά, ικανοποιητική απόδοση κινητήρα και προσιτό κόστος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Colt 1,3 του 2000.
Με μια εμπορική πορεία χαμηλού προφίλ η 5η γενιά του Mitsubishi Colt εξακολουθεί να αποτελεί μια επιλογή γι' αυτούς που ενδιαφέρονται για την αισθητική διαφοροποίηση αλλά και για τους οπαδούς της φίρμας που επιθυμούν ένα αξιόπιστο και φθηνό μεταχειρισμένο με κινητήρα 1,6 λίτρων.
Η 5η γενιά του Colt άρχισε να διατίθεται στην αγορά μέσα στο 1996 και απευθυνόταν σε συγκεκριμένο κοινό που επιθυμούσε -σε εκείνη τη χρονική περίοδο- ένα ξεχωριστό αισθητικά μικρομεσαίο, με δυναμικούς κινητήρες και αξιοπιστία. Μπορεί εμπορικά να μην άνθησε αλλά αυτό ουδόλως μειώνει την αξία του Ιαπωνικού μικρομεσαίου. Στον τομέα της σχεδίασης αξίζει να αναφερθούμε στο πίσω τμήμα που βοήθησε στη διαφοροποίηση του Colt, αφού ήταν αδύνατον να ταυτιστεί τουλάχιστον σχεδιαστικά με τον ανταγωνισμό. Εν έτει 2000 η προσθήκη του νέου κινητήρα 1,3 λίτρων (συνοδευόμενη από μικρές αισθητικές παρεμβάσεις) έκανε το μοντέλο πιο θελκτικό με την καλή του απόδοση και την πολιτισμένη λειτουργία του.Στο εσωτερικό τα υλικά κατασκευής είναι καλής ποιότητας χωρίς να εντυπωσιάζουν με το φινίρισμά τους ενώ το υψηλό επίπεδο στον τομέα της συναρμογής αποδείχθηκε στο πέρασμα του χρόνου. Τα καθίσματα παρέχουν ικανοποιητική πλευρική στήριξη και οι υφασμάτινες επενδύσεις είναι ποιοτικές. Οι χώροι θα ικανοποιήσουν τους επιβάτες των εμπρόσθιων καθισμάτων ενώ για τους πίσω ο χώρος είναι απλώς επαρκής. Επαρκής δεν είναι ο χώρος αποσκευών που με όγκο 240 λίτρων κρίνεται μικρός για τα δεδομένα της κατηγορίας. Η οδική συμπεριφορά του Colt έχει μελετηθεί με σκοπό να συνδυάζει την άνεση με τις ουδέτερες αντιδράσεις. Χάρη στη ρύθμιση της ανάρτησης αυτό επιτυγχάνεται ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του φρένα που ικανοποιούν τόσο σε αίσθηση, όσο και σε αποτελεσματικότητα.
Το πέρασμα του χρόνου
Ίσως στην καλή απόδοσή τους να οφείλεται και η σχετικά γρήγορη φθορά των φρένων ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρήθηκε και σκουριά στην εξάτμιση. Επίσης έχουν αναφερθεί σε μεγάλη συχνότητα δυσλειτουργίες των ηλεκτρικών κυκλωμάτων.
Συν & πλην
(+): Οδική συμπεριφορά, εργονομία, απόδοση κινητήρα, ποιότητα κατασκευής
(-): Χώροι πίσω επιβατών-αποσκευών, συμπεριφορά με φορτίο, αίσθηση επιλογέα.
Συχνότερα προβλήματα
• Πρόωρη φθορά φρένων
• Σκουριά στην εξάτμιση
• Δυσλειτουργίες ηλεκτρικών