Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  1/11/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/11/2005
Πρώτη επαφή
Aνανεωμένο Audi A4 Cabrio
Autobahn* ανοικτών ονείρων! (* Αυτοκινητόδρομος)
Το ανανεωμένο Audi A4 Cabrio αναμένεται στη χώρα μας στα τέλη του Ιανουαρίου 2006
Παρά τη γερμανική του καταγωγή, το A4 Cabrio μετά το μικρό αισθητικό φρεσκάρισμα στο οποίο υπεβλήθη συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο κομψά ανοικτά αυτοκίνητα της αγοράς.
Η πρόσφατη τάση των περισσότερων κατασκευαστών για στροφή προς τα κουπέ - καμπριολέ φαίνεται ότι πέρασε και δεν ακούμπησε στην περίπτωση της Audi. Το ανανεωμένο A4 Cabrio παραμένει πιστό στην υφασμάτινη οροφή του παρελθόντος, χωρίς να χάνει σε ηχομόνωση, ούτε βέβαια σε ακαμψία. Για το πρώτο υπεύθυνη είναι η νέα εσωτερική επένδυση της οροφής (προαιρετικά) από ειδικό μονωτικό υλικό που μειώνει τα επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό κατά 3 db, ενώ για το δεύτερο οι ενισχύσεις στις πλαϊνές κολόνες και στο πλαίσιο του παρμπρίζ. Σχεδιαστικά, το ανανεωμένο A4 Cabrio έχει αποκτήσει τη μάσκα και τα εμπρόσθια φωτιστικά του σεντάν μοντέλου, ενώ πίσω βρίσκουμε νέα, πιο διακριτικά φώτα. Θετικά νέα στοιχεία αποτελούν και η ελάττωση του χρόνου ανοίγματος της οροφής κατά 5 περίπου δλ. (21 δλ. πλέον), αλλά και η προσθήκη στην γκάμα των κινητήρων του 2,0 TFSI των 200 ίππων και του 3,2 V6 FSI 255 ίππων.
Oδηγώντας
Το σύστημα αναρτήσεων του ανανεωμένου Audi A4 Cabrio έχει διατηρήσει την ίδια γεωμετρία με αυτή του προηγούμενου μοντέλου (τεσσάρων συνδέσμων εμπρός, τραπεζοειδής σύνδεσμος πίσω). Το νέο στοιχείο έρχεται όμως από τη χρήση αλουμινίου σε ορισμένα τμήματα της εμπρός και πίσω ανάρτησης, αλλά και το "δανεισμό" συγκεκριμένων λύσεων από το A6. Σε συνδυασμό μάλιστα και με τις ενισχύσεις του αμαξώματος, το A4 Cabrio παρουσιάζει αυξημένη στρεπτική ακαμψία, αλλά και απουσία κλίσεων στις στροφές. Επίσης το τιμόνι σε όλες τις εκδόσεις κινητήρων του αυτοκινήτου μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με την αίσθηση που προσφέρει, όχι όμως και το 6άρι μηχανικό κιβώτιο του 2λιτρου TFSI.
Γνώριμη η εικόνα στο ταμπλό του A4 Cabrio, με μοναδική αλλαγή το νέο σήμα στο σχήμα της μάσκας στο τιμόνι.

Οι δύο πίσω θέσεις μπορούν να φιλοξενήσουν χωρίς πρόβλημα δύο ενήλικες.

Ο χώρος αποσκευών με 315 λίτρα (κλειστή οροφή) ή 246 λίτρα (ανοικτή οροφή) ικανοποιεί για τον τύπο του αυτοκινήτου.