Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  13/12/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/12/2005
Πρώτη επαφή
Nέο Honda Civic
Ασυμβίβαστο
Το νέο Honda Civic θα εισαχθεί στη χώρα μας το Μάρτιο του 2006.
Η νέα όγδοη κατά σειρά γενιά του Civic αλλάζει το προφίλ του 33ετούς μοντέλου και με φουτουριστική εμφάνιση και ανεβασμένο ποιοτικό και τεχνολογικό επίπεδο τοποθετείται στην ανώτερη βαθμίδα της κατηγορίας των μικρομεσαίων.
Το Honda Civic, από το 1972 έως και σήμερα, κατάφερε να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού ως μια αξιόλογη στη μικρομεσαία κατηγορία. Η τελευταία του γενιά, ωστόσο, θέλοντας να αποκτήσει και άλλους πιο "ευγενείς" χαρακτηρισμούς, προβάλλει ένα εντελώς διαφορετικό προφίλ, τόσο σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές όσο και σε σχέση με την κατηγορία των μικρομεσαίων.
Σχεδίαση
Κατ' αρχήν η σχεδίαση του νέου Honda Civic είναι πολύ προχωρημένη σε σχέση με ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα από την κατηγορία, ακόμα και σε σχέση με το πρώτο Ford Focus του 1998, αλλά και με το προ 3ετίας Renault Megane. Όμορφο ή όχι, είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να απαντήσουμε και ίσως χρειαστεί αρκετός καιρός να καταλήξουμε, αλλά σίγουρα αυτό το ιδιόρρυθμο 5θυρο, με κρυμμένες τις πίσω χειρολαβές (στα πρότυπα του Seat Leon), δεν αφήνει κανένα αδιάφορο. Αντίθετα, στο εσωτερικό, η εικόνα είναι το ίδιο ιδιόρρυθμη μεν, αλλά σίγουρα πιο αποδεκτή, ενώ η αναβαθμισμένη ποιότητα των υλικών συμβαδίζει με τα στάνταρ των κορυφαίων προτάσεων στην κατηγορία.
Aνταγωνισμός - Tιμή
Η άνοδος αυτή του Civic, που θέτει πλέον ως κύριους ανταγωνιστές του τα VW Golf, Ford Focus και Renault Megane, διαμορφώνει βέβαια και πιο υψηλή τιμή που οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι κατασκευάζεται στην “ακριβή” λόγω στερλίνας Αγγλία. Για το μικρότερο κινητήρα των 1,4 λίτρων υπολογίστε ενδεικτικά, για τη βασική έκδοση, την τιμή των 17.500 ευρώ, ενώ για εκείνη με των 1,8 λίτρων κινητήρα, στην πιο πλούσια έκδοση Sport, η ενδεικτική τιμή ανέρχεται στα 23.000 ευρώ. Ο εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε κάθε περίπτωση (6 αερόσακοι, σύστημα ελέγχου της ευστάθειας (VSA) και 6τάχυτο κιβώτιο).
Εκδόσεις:
3θυρο: Θα παρουσιαστεί μέσα στο 2007 και, όπως και το πεντάθυρο, θα αφορά μόνο στην ευρωπαϊκή αγορά.4θυρο: Θα παρουσιαστεί πριν το καλοκαίρι του 2006. Πάνω σε αυτό θα βασιστεί και η κουπέ έκδοση που θα εισαχθεί μόνο στην Αμερική.Τype-R: Κλειστά κρατάνε τα χαρτιά τους οι ιθύνοντες της Honda για την έκδοση Type-R, ωστόσο με δεδομένο ότι, ο κινητήρας του προηγούμενου Civic των 2,0 λίτρων με τους 200 ίππους πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro IV, η απόφαση δείχνει θετική.
Γιατί όχι με 1,6 λίτρων κινητήρα;
Σύμφωνα με τους μηχανικούς της εταιρείας το ολοκαίνουριο μοτέρ των 1,8 λίτρων προσεγγίζει σε απόδοση σύνολα των 2,0 λίτρων, ενώ αντίθετα η κατανάλωσή του είναι παραπλήσια με κινητήρες 1,5 λίτρων.
Μεγάλος καθρέφτης με ενσωματωμένο φλας.

Εμπρόσθια χειρολαβή με ιδιαίτερη σχεδίαση.
Πίσω χειρολαβή στα πρότυπα του Leon και της Alfa 147.

Τριγωνικές απολήξεις εξάτμισης εκατέρωθεν του προφυλακτήρα (1,8 λίτρα).

 
 Nέο Honda Civic
Εσωτερικό
Xώροι
Οδική συμπεριφορά
Kινητήρες