Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  31/1/2006
Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/1/2006
Πρώτη επαφή
Νέο Chevrolet Aveo Sedan
Οικογενειακός προσανατολισμός
Το νέο Chevrolet Aveo Sedan αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές Φεβρουαρίου.
Ακολουθώντας πιστά το δόγμα "ευρυχωρία και λειτουργικότητα σε προσιτή τιμή", το νέο Aveo Sedan τονίζει την οικογενειακή υπόσταση του μικρού μοντέλου της Chevrolet.
Το νέο Aveo Sedan δεν αποτελεί απλά την τετράθυρη έκδοση του μικρού μοντέλου της Chevrolet, αλλά ένα νέο αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να δανείζεται μεν τα μηχανικά μέρη των 3θυρων και 5θυρων εκδόσεων του Aveo, διαθέτει όμως μια εντελώς νέα, εξωτερική και εσωτερική αισθητική, που το διαφοροποιεί από αυτές. Μάλιστα, η μεγάλη μάσκα, με τα οβάλ εμπρόσθια φωτιστικά και τις έντονες νευρώσεις του καπό, αποτελεί την απαρχή της νέας σχεδιαστικής εταιρικής φιλοσοφίας της φίρμας, που αναμένεται να δούμε σε μια σειρά νέων μοντέλων στο άμεσο μέλλον.
Στο δρόμο
Η οικογενειακή υπόσταση του αυτοκινήτου είναι ξεκάθαρη, στον τρόπο που το νέο Aveo Sedan συμπεριφέρεται στο δρόμο. Η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης λειτουργεί προς όφελος της άνεσης των επιβατών, σε βάρος όμως της οδικής συμπεριφοράς, αφού οι έντονες κλίσεις του αμαξώματος κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε δρόμους με στροφές.
Το χρώμα του χρήματος
Σε δύο μόλις εκδόσεις, μια για κάθε μηχανικό σύνολο (1,2 & 1,4 λτ.), θα προσφέρεται το νέο Aveo Sedan στη χώρα μας. Ο βασικός εξοπλισμός θα περιλαμβάνει ABS, 2 αερόσακους, υδραυλικό τιμόνι μεταβλητής υποβοήθησης, εργοστασιακό ράδιο-cd με Mp3, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα, ρυθμιζόμενη κολώνα τιμονιού κλπ. Όσον αφορά στις τιμές, το νέο Aveo Sedan 1,2 EX θα στοιχίζει 11.500 ευρώ, ενώ το 1,4 EX 12.300 ευρώ.
Κινητήρες
Με τους ήδη γνωστούς, από το τρίθυρο μοντέλο, βενζινοκινητήρες των 1,2 λτ. (72 PS) και 1,4 λτ. (94 PS), θα διατίθεται το Aveo Sedan στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης του μοντέλου, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το μεγαλύτερο μηχανικό σύνολο των 1,4 λτ., το οποίο μας ικανοποίησε περισσότερο για την ελαστικότητά του χαμηλά, παρά για την απόκρισή του σε υψηλές ταχύτητες, γεγονός που οφείλεται πάντως, σε μεγάλο βαθμό, στη μακριά κλιμάκωση του κιβωτίου.
Οι πίσω επιβάτες έχουν επαρκή χώρο για τα πόδια και τα κεφάλια τους.

Τα 400 λίτρα του χώρου αποσκευών επαρκούν για τις μεταφορικές ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας.

Εσωτερικό - Χώροι
Σχεδιασμένο από την αρχή ταμπλό με πιο σύγχρονη αισθητική και σκληρά πλαστικά που ικανοποιούν ποιοτικά.Νέο εργοστασιακό ηχοσύστημα, με αναβαθμισμένες λειτουργίες και επιβλητική παρουσία.Νέος πίνακας οργάνων, με τέσσερα στρογγυλά ξεχωριστά όργανα και οθόνη πολλαπλών ενδείξεων.