Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  28/2/2006
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/2/2006
Πρώτη επαφή
Alfa Romeo 159 Sportwagon
Δόλωμα!
Η Alfa Romeo 159 Sportwagon προσφέρει μεγάλους χώρους, υψηλή ποιότητα κατασκευής και σπορτιφ οδική συμπεριφορά.
Η Alfa Romeo "σπάει" το συντηρητικό κατεστημένο στην κατηγορία των station wagon οχημάτων. Παρουσιάζει την καλλίγραμμη 159 Sportwagon, η οποία, πέρα από το φινετσάτο περίβλημα, κρύβει πολλές ακόμη αρετές…
Η καλή ποιότητα και η σπορτίφ σχεδίαση της 159 Sedan μεταφέρθηκε αυτούσια και στη Sportwagon.
Οι Ιταλοί έκαναν για μια ακόμη φορά την έκπληξη! Δημιούργησαν ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, που προσφέρει μεγάλους χώρους, υψηλή ποιότητα κατασκευής, αναμφισβήτητα όμορφη σχεδίαση, αλλά και σπορτιφ οδική συμπεριφορά. Και εδώ είναι όλο το "ζουμί"! Συνήθως, σε τέτοιου είδους κατασκευές δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στους χώρους. Η Alfa Romeo, όμως, φρόντισε να συνδυάσει τα βασικά χαρακτηριστικά των station wagon οχημάτων, προσθέτοντας όμως στη συνταγή την απαιτούμενη δόση σπορτίφ προσανατολισμού.
Στο δρόμο, οι βενζινοκίνητες εκδόσεις που οδηγήσαμε έδειξαν να αποδίδουν καλύτερα στις μεσαίες και υψηλότερες στροφές και, είτε στην έκδοση των 1,9 λτ., είτε στην έκδοση των 2,2 λτ., δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα στην άνετη κάλυψη μεγάλων αποστάσεων, γρήγορα και χωρίς κόπο. Όσον αφορά στην ανάρτηση -αν και σχετικά σφιχτή- δεν κουράζει, αντιθέτως, σε κλειστές στροφές του οδικού δικτύου συγκρατεί πολύ καλά το αμάξωμα στο δρόμο, δίχως πλεύσεις ή απότομες αλλαγές φορτίου.
Ο χώρος αποσκευών διακρίνεται για το επίπεδο σχήμα του, όχι όμως και για τη χωρητικότητά του, η οποία κυμαίνεται στο μέσο όρο της κατηγορίας (445 λτ. 40 λτ. επιπλέον του σεντάν). Αντίθετα, ο διαθέσιμος χώρος για τους επιβάτες είναι πολύ καλός.