• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  21/3/2006
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/3/2006
TEST
Ανανεωμένο Opel Meriva 1,6 Twinport
Μeriva Purpose Vehicle
Οι χώροι είναι το δυνατό σημείο του Meriva.
Στόχος του να προσφέρει το κάτι παραπάνω σε χώρους, σε αντίθεση με τις μικρές του εξωτερικές διαστάσεις. Με νέα εμφάνιση και νέο κινητήρα 1,6 λίτρων, αποσκοπεί και στη διατήρηση της πολύ καλής εικόνας του ονόματός του στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Το κύριο χαρακτηριστικό της νέας γενιάς
Η αισθητική ανανέωση του Meriva ουσιαστικά αποτελεί το "καμουφλάζ" μίας σημαντικής αλλαγής. Πρόκειται για το νέο κινητήρα των 1,6 λίτρων, που αρμόζει καλύτερα στο χαρακτήρα του, όντας πολιτισμένος και ιδιαίτερα οικονομικός.
Aισθητική ανανέωση
Έτσι, προκειμένου να υποδηλωθεί η διαφορετικότητα αλλά και να τονωθεί η εικόνα του Meriva, η Opel εκσυγχρόνισε περαιτέρω το προφίλ του, προσδίδοντάς του συνάμα και ένα πιο σπορτίφ ύφος. Τα βασικά στοιχεία της αισθητικής ανανέωσης του Meriva εστιάζονται στο νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, στη νέα μάσκα και στις νέες γρίλιες. Στα πλαϊνά του αμαξώματος, πέραν των νέων ζαντών που το εξοπλίζουν -ανάλογα την έκδοση- δεν υπάρχουν άλλες διαφορές με το προηγούμενο, ενώ, τέλος, στο πίσω μέρος τα κάθετα τοποθετημένα φωτιστικά σώματα είναι φιμέ και υπάρχει πλέον μια χρωμιωμένη λωρίδα στο κάτω μέρος της πίσω πόρτας.
ΣΥΝ & ΠΛΗΝ
(+): Πολυχρηστικότητα εσωτερικού, αίσθηση επιλογέα, οικονομικός κινητήρας
(-): Κλιμάκωση κιβωτίου, σκληρά καθίσματα, ορατότητα από τις εμπρός κολόνες
Οδική συμπεριφορά
Χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στη δομή της ανάρτησης, το Meriva παραμένει -και μετά την ανανέωσή του- άνετο, μέσω της μαλακής ρύθμισης της ανάρτησης. Σε γοργούς ρυθμούς κίνησης σε δρόμο με στροφές, το Μeriva παρουσιάζει έντονες κλίσεις και προοδευτικά υποστροφικά φαινόμενα. Το σύστημα διεύθυνσης είναι ελαφρύ και εκτιμάται σε επιτόπιους ελιγμούς και στην κίνηση στην πόλη, ενώ και εκτός αυτής δεν προβληματίζει με την αίσθηση που προσφέρει.

 
 Ανανεωμένο Opel Meriva 1,6 Twinport
Οδική συμπεριφορά
Εσωτερικό - Χώροι
Κινητήρας