mono-sto-autotriti

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  9/5/2006
Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/5/2006
TEST
Kia Magentis 2,0 Auto
Το Magentis στοχεύει ξεκάθαρα σε οικογενειάρχες, οι οποίοι χρειάζονται ευρυχωρία και άνεση, χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία.
Καιρός για ανοίγματα … σκέφτηκε η Kia και έφερε πλέον και στη χώρα μας τη νέα γενιά του μεγαλομεσαίου Magentis. Το νέο Magentis αναλαμβάνει να τονώσει το ίματζ της εταιρείας στην αγορά και κατ' επέκταση των πωλήσεών της σε όλες τις κατηγορίες, προσφέροντας καλή ποιότητα και χώρους σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή.
Το πίσω μέρος του Magentis χαρακτηρίζεται ακόμα πιο συντηρητικό σχεδιαστικά, παραπέμποντας έντονα στο αντίστοιχο μοντέλο της Hyundai, το Sonata (με το οποίο μοιράζονται τα μηχανικά μέρη).
H "επέλαση" της Kia
Αν μέχρι και πριν από μερικά χρόνια τα προϊόντα της Kia περιορίζονταν στο να προσελκύσουν ένα κοινό, που δεν είχε ιδιαίτερες απαιτήσεις σε θέματα ποιότητας και εικόνας, πλέον και μέσω των νέων της μοντέλων αυτό έχει αλλάξει άρδην. Η εταιρεία έχει λανσάρει πολύ καλά προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά και αυτό βέβαια αντικατοπτρίζεται στην τεράστια αύξηση μεριδίου, που επιτυγχάνει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το άρτι αφιχθέν Magentis κινείται σε αυτήν τη λογική, αποτελώντας μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, σε μία πάντως κατηγορία, στην οποία η Κia δεν είχε καταφέρει μέχρι τώρα να κάνει αισθητή την παρουσία της.
Ο ρόλος του Μagentis
Το Magentis αποτελεί αυτή τη στιγμή τη ναυαρχίδα της Kia και, ως εκ τούτου, έχει και ένα ρόλο αναβάθμισης της εικόνας της ως εταιρείας. ¶λλωστε, η ανοδική πορεία που σημειώνει η εταιρεία στην αγορά το χρειάζεται, ανεξάρτητα από το αν καταφέρει ή όχι να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο από τις υπόλοιπες καταξιωμένες προτάσεις της κατηγορίας.
Εμφάνιση
Το Magentis είναι συγκρατημένο αισθητικά, χωρίς περιττά στοιχεία εντυπωσιασμού. Οι μεγάλες του διαστάσεις -που τονίζονται μέσω των καθαρών του γραμμών- παραπέμπουν σε αμερικάνικα γούστα, με το εμπρόσθιο τμήμα του να διαθέτει κατά τι περισσότερο εμπνευσμένη σχεδίαση, κάτι που οφείλεται στη σχεδίαση των φωτιστικών του σωμάτων.
Γιατί να το αγοράσω;
Αναμφίβολα, ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας πρέπει να έχει συγκεκριμένο σκοπό και στην περίπτωση του Magentis, γίνεται αντιληπτός μόλις εισχωρήσεις στο εσωτερικό του. Οι χώροι του είναι το δυνατό του σημείο, ενώ, παρά τη χαμηλή του τιμή, δε φαίνεται να έχουν γίνει παραχωρήσεις σε θέματα ποιότητας. Έτσι, με 21.990 ευρώ μπορείτε και εσείς να αγοράσετε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με καλή ποιότητα κατασκευής και άνετο, με την ευρύτερη έννοια, το οποίο διαθέτει και πλούσιο εξοπλισμό. Με λίγα λόγια, ένα αυτοκίνητο που αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της Kia, περί της συνάρτησης Value For Money…
Μας άρεσαν
Οι χώροι επιβατών, τα μαλακά καθίσματα, η ποιότητα κατασκευής, η τιμή, η άνεση της ανάρτησης, η ποιότητα κύλισης, η ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Δε μας άρεσαν
Η αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης, η στήριξη των καθισμάτων, οι ατέλειες στην εργονομία, η δύσκολη εύρεση της θέσης οδήγησης, το κιβώτιο στην πλήρως αυτόματη λειτουργία
Μακάρι…
Το Magentis να είχε περισσότερο εμπνευσμένη σχεδίαση.
Τα εμπρός φωτιστικά σώματα ξεφεύγουν κάπως από το γενικότερα συντηρητικό προφίλ του Magentis.

Το πίσω μέρος είναι και εκείνο συντηρητικό, με τα φωτιστικά σώματα να τονίζουν μέσω της σχεδίασής τους τον όγκο του αυτοκινήτου.

Η χρωμιωμένη μάσκα, καθώς και το χρώμιο -που περιβάλλει τα πλαϊνά παράθυρα του αμαξώματος- προσδίδουν κάποια πολυτελή στοιχεία στο αμάξωμα του Magentis.

 
 Kia Magentis 2,0 Auto
Κινητήρας - Κιβώτιο
Εσωτερικό
Χώροι
Oδική συμπεριφορά