• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  16/5/2006
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/5/2006
Πρώτη επαφή
Ανανεωμένη Mercedes E-Class
Με άποψη… και χαρακτήρα!
Η E-Class είναι πιο ευχάριστη και δυναμική από ποτέ στο δρόμο.
Η Mercedes έκανε για μια ακόμη φορά μια κίνηση ουσίας! Φρεσκάρισε -επιδερμικά- την ήδη καλλίγραμμη E-Class, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση φρόντισε να αναδείξει και έναν πιο σπορ χαρακτήρα στην κατασκευή, αφού συμπλήρωσε τη "συνταγή" με νέους κινητήρες και αρκετά τεχνολογικά highlights, που, αναμφισβήτητα, κάνουν τη διαφορά….
Η E-Class είναι από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά αυτοκίνητα της Mercedes. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά, πως η τελευταία γενιά (του 2002) μόνο παγκοσμίως πούλησε σχεδόν 1.000.000 αυτοκίνητα! Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Γίνεται να βελτιώσεις ένα ήδη πολύ καλό προϊόν, δίχως να αλλοιώσεις τα χαρακτηριστικά εκείνα, που το έκαναν αγαπητό στον κόσμο; Και όμως, οι άνθρωποι της Μercedes απέδειξαν πως γίνεται! Με ποιον τρόπο;Πρόσθεσαν στην ήδη επιτυχημένη συνταγή, μια πιο… πικάντικη γεύση. Οι νέοι πιο αποδοτικοί κινητήρες, η υψηλή τεχνολογία και η πιο σπορ αίσθηση, που λαμβάνεις πλέον από το όχημα, εξασφαλίζουν δίχως αμφιβολία την επιτυχία. Μεγάλη όμως βαρύτητα δόθηκε και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας. Η Mercedes τοποθέτησε -από το βασικό πλέον εξοπλισμό της E-Class- το σύστημα Pre Safe, που έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται μια επερχόμενη σύγκρουση, προετοιμάζοντας κατάλληλα τον οδηγό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το εν λόγω σύστημα είναι σε θέση να κλείσει αυτόματα όλα τα παράθυρα και την ηλιοροφή, να ανασηκώσει τις πλάτες των καθισμάτων και να θέσει σε λειτουργία όλα τα επιμέρους στοιχεία της παθητικής ασφάλειας, ούτως ώστε να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία στους επιβάτες. Επίσης, το σύστημα αυτό είναι σε θέση να ενεργοποιήσει αυτόματα τα φώτα πέδησης (αναβοσβήνουν διαδοχικά), ενημερώνοντας και τους υπόλοιπους οδηγούς, για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Αλλά ας μη μακρηγορούμε άλλο και ας δούμε βήμα - βήμα τι νέο φέρνει η ανανεωμένη E-Class.
Οι Γερμανοί υποστηρίζουν, πως η ανανεωμένη E-Class προσφέρει κορυφαία άνεση στους επιβάτες και πλέον ένα σαφώς πιο σπορ χαρακτήρα. Βελτιώσαμε -όπως ανέφεραν- το σύστημα διεύθυνσης μέσω της τεχνολογίας Direct Control και προσθέσαμε στον εξοπλισμό του μοντέλου -για τους πιο απαιτητικούς- και την αερανάρτηση! Πράγματι, στην πράξη, το σύστημα διεύθυνσης είναι βελτιωμένο (πιο άμεσο), η αερανάρτηση (3 προγραμμάτων Sport 1 - 2 και Comfort) είναι εξαιρετική σε λειτουργία και E-Class πιο ευχάριστη και δυναμική από ποτέ στο δρόμο (προαιρετικά στις περισσότερες εκδόσεις).
Ποιότητα κορυφαία, φινίρισμα άψογο, εργονομία άριστη. Οι τρεις αυτοί χαρακτηρισμοί αποτυπώνουν -με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο- την εικόνα που λαμβάνεις από τον εσωτερικό διάκοσμο μιας E-Class. Τι αλλάζει στην ανανεωμένη έκδοση; Οι χρωματικοί συνδυασμοί σε ταμπλό και πόρτες, αλλά και οι επανασχεδιασμένοι διακόπτες για τις λειτουργίες του κλιματισμού. Μικρές αλλαγές, αλλά η εικόνα ούτως ή άλλως ήταν ιδανική.

 
 Ανανεωμένη Mercedes E-Class
Οι αλλαγές εξωτερικά
Intelligent light system
Κινητήρες
E63 AMG