• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  3/4/2007
Test mtx
Volkswagen Golf GTI Edition 30
Σβήνει κεράκια και ανάβει φωτιές…
Διαβάστηκε από 6409 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:3/4/2007
Είναι πιο γρήγορη από όλα τα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού μέχρι 240 ίππους…
Γιορτάζοντας 30 χρόνια από την έκδοση GTI, η Volkswagen λανσάρει την κορυφαία έκδοσή του με την ονομασία "Εdition 30", η οποία έχει έναν ίππο επιπλέον για κάθε ένα χρόνο από το απλό GTI.
Επετειακό GTI
Αν το "απλό" Golf GTI το θεωρείτε αργό σε σχέση με τον ανταγωνισμό του, (αν και υπολείπεται ελαφρώς μόνο στον τομέα των επιδόσεων από εκείνα), η VW με αφορμή τον εορτασμό 30 ετών από την πρωτοεμφάνιση του λογότυπου, λανσάρει την έκδοση "Edition 30" με 230 ίππους. Εκείνη είναι πιο γρήγορη από όλα τα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού μέχρι 240 ίππους…
Στην πράξη
Ο κινητήρας του Golf GTI Edition 30 είναι ο ίδιος 2,0 λίτρων TFSI των 200 ίππων, ωστόσο με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στον εγκέφαλο αποδίδει για την περίσταση 230 ίππους. Αυτοί οι επιπλέον ίπποι φαίνονται σε κάθε πάτημα του πεντάλ του γκαζιού και ειδικά όταν οι στροφές είναι ψηλά, ενώ επηρεάζουν και την οδική συμπεριφορά του GTI Edition 30. Έτσι, σε σχέση με το πιο αργό (0,7 δλ. στο 0-100, 1,0 δλ. στο 60-100 με 4η και 1,1 δλ. με 5η, καθώς και 1,7 δλ. στο 80-120 με 5η και 1,8 δλ.με 6η) αλλά ουδέτερο και παιχνιδιάρικο -στις περισσότερες περιπτώσεις- Golf GTI, το Εdition 30 εμφανίζει ευκολότερα υποστροφικά φαινόμενα και ειδικά σε κακής ποιότητας δρόμο χρειάζεται προσοχή, εφ' όσον το ESP είναι απενεργοποιημένο. Η αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός πάντως δεν υπολείπεται από του απλού GTI και χαρακτηρίζεται κορυφαία.
Εκ των έσω
Στο εσωτερικό του Edition 30, τα καθίσματα συνδυάζουν δερμάτινη και υφασμάτινη επένδυση και διαθέτουν και ρύθμιση για τη στήριξη της μέσης, ενώ ο επιλογέας σε σχήμα μπάλας του Golf, οι κόκκινες ραφές στα καθίσματα, στον επιλογέα και στο τιμόνι, καθώς και το λογότυπο στο ταμπλό εμπρός από το συνοδηγό αρκούν για να το διαφοροποιήσουν από τα υπόλοιπα GTI.

Τι έχει αυτή η έκδοση;
Η εμφάνιση του Golf GTI έγινε περισσότερο "κακιά" μέσω των 18ιντσων μαύρου ματ χρώματος ζαντών (17ιντσων στα απλά GTI), καθώς και από τα πιο σκουρόχρωμα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ ο προφυλακτήρας στο πίσω μέρος βάφτηκε εξ ολοκλήρου στο χρώμα του αμαξώματος (απουσιάζει το μαύρο κάτω μέρος των απλών GTI). Ένα λογότυπο απέναντι από το GTI στο πίσω μέρος, που αναγράφει το "Edition 30", συμπληρώνει τις διαφορές με τα απλά GΤΙ εξωτερικά.