Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  8/5/2007
TEST
Seat Altea XL 1,8 TFSI
Πιο Xtra Large χώροι
Διαβάστηκε από 20380 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:8/5/2007
Το... μεγάλο Altea παρουσιάζει υψηλή σταθερότητα και είναι σε θέση να ταξιδέψει με υψηλές ταχύτητες, χωρίς να δημιουργεί καμία τάση ανασφάλειας.
Για όσους δεν τους φτάνουν οιχώροι του Altea, τη λύση δίνει η μεγαλύτερη έκδοση Altea XL, η οποία προσφέρει πιο "extra" χώρους επιβατών και "large" χώρο αποσκευών.
H Seat εμπλουτίζει και άλλο την γκάμα της -στη μικρομεσαία κατηγορία- με το νέο Altea XL, το οποίο σε σχέση με το "αδελφό" Altea, προσφέρει επιπλέον χώρους, συνδυάζοντας στοιχεία από τα πολυχρηστικά και τα στέισον βάγκον αυτοκίνητα.
Πίσω είναι που διαφέρει…
Σε σχέση με το Altea, η έκδοση XL διαφέρει στο πίσω μέρος του αμαξώματος, το οποίο είναι σχεδιασμένο εκ νέου, ενώ στην οροφή έχουν προστεθεί διακριτικές ράγες. Αισθητικά, από πίσω, το πιο "οικογενειακό" Altea είναι σχετικά ογκώδες και αρκετά πιο συντηρητικό σε σχέση με την επιθετική εμπρός όψη του αυτοκινήτου. Κύρια χαρακτηριστικά αποτελούν τα οριζόντια φωτιστικά σώματα και η μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών, η οποία εισχωρεί στον προφυλακτήρα.
Εκδόσεις για κάθε οικογένεια
Η γκάμα του Altea XL περιλαμβάνει πληθώρα εκδόσεων και κινητήρων, όπως είναι των 1,4 λτ., των 1,6 λτ, ο 1,8 TFSI και ο 2,0 FSI, με ισχύ 85, 102 και 160 ονομαστικών ίππων.Η βασική έκδοση ξεκινάει από τα 15.500 ευρώ με την έκπτωση των 1.000 ευρώ, ενώ η κορυφαία έκδοση της δοκιμής, με το μοτέρ των 160 ίππων, τιμάται στα 21.500 (με την έκπτωση των 1.500 ευρώ) και με πλήρη εξοπλισμό.
Σε σχέση με το Altea, το Altea XL διαθέτει:
• 187 χλστ. μεγαλύτερο μήκος
• 13 χλστ. περισσότερο ύψος
• 19 χλστ. πιο πολύ χώρο για τα γόνατα πίσω
• 123-226 λτ. μεγαλύτερο χώρο αποσκευών
ΣΥΝ & ΠΛΗΝ
(+): Επιδόσεις, οδική συμπεριφορά,χώρος για τα γόνατα, σχήμα και όγκος χώρου αποσκευών
(-): Διάκοσμος εσωτερικού, υφή σκληρών πλαστικών, εσωτερικό πλάτος
Δυνατός κινητήρας με υψηλές επιδόσεις
Το νέο 1,8 TFSI μηχανικό σύνολο των 160 ίππων, μετά την τοποθέτησή του στο Audi A3, βρίσκει… θέση και κάτω από το καπό του Altea XL. Τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του εν λόγω κινητήρα είναι πολύ καλά, αφού είναι ελαστικός, ανεβάζει εύκολα στροφές και προσφέρει στο βαρύ αμάξωμα πολύ καλές επιδόσεις από στάση και εν κινήσει, μέσω του ικανοποιητικού σε αίσθηση κιβωτίου των 6 ταχυτήτων. Παράλληλα, η κατανάλωσή του είναι λογική, καθώς είναι αντίστοιχη με αυτή άλλων ανταγωνιστικών αυτοκινήτων χαμηλότερης ισχύος (σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις).

 
 Seat Altea XL 1,8 TFSI
Αυξημένος χώρος για τα πόδια και τις αποσκευές
Χωρίς αλλαγές το εσωτερικό σε ποιότητα και σχεδίαση
Σταθερό στο δρόμο με συμπαγή αίσθηση