Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  3/7/2007
Πρώτη επαφή
Seat Altea freetrack
ΣΕ ΝEΑ ΜΟΝΟΠAΤΙΑ
Διαβάστηκε από 3048 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:3/7/2007
Seat Altea freetrack - πρώτο τετρακίνητο με εκτός δρόμου δυνατότητες αυτοκίνητο της ισπανικής εταιρίας.
Η πρώτη απόπειρα της Seat να εισέλθει σε μια κατηγορία όπου δεν είχε εκπρόσωπο, εκείνη των Crossover οχημάτων πραγματοποιείται με το Altea freetrack. Ένα 4κίνητο Crossover όχημα με 200 ίππους και αρκετά άλλα θετικά στοιχεία.
Η Seat περνά σε μια νέα εποχή που θα ξεκινήσει ουσιαστικά από το νέο Ibiza (θα το δούμε το 2008) και θα συνεχιστεί και με άλλα μοντέλα. H εικόνα αναμένεται να ενισχυθεί και με την παρουσία προτάσεων που μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν στην γκάμα της. Μία τέτοια πρόταση είναι και το νέο Altea freetrack, το πρώτο τετρακίνητο με εκτός δρόμου δυνατότητες αυτοκίνητο της ισπανικής εταιρίας.
Τι είναι το Altea freetrack;
To Altea freetrack βασίζεται στο Altea και ειδικά στην επιμηκυμένη εκδοχή του, το XL, το οποίο όμως εφοδιάζεται με τετρακίνηση, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ένα δυνατό 2λιτρο κινητήρα απόδοσης 200 ίππων και διαφοροποιείται αισθητικά από εκείνο μέσω των εκτός δρόμου στοιχείων που ενσωματώνει. H εκτός δρόμου περιβολή του Altea freetrack, ορίζεται από τους πλαστικούς προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τους ευμεγέθεις εξωτερικούς καθρέφτες και τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών. To αυξημένο ύψος του αμαξώματος από το έδαφος (+40 χλστ. από το Altea XL) και η τετρακίνηση μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου πολύδισκου συμπλέκτη Haldex, επιστεγάζει τις εκτός δρόμου δυνατότητές του, που δεν είναι μικρές. Aπό εκεί και ύστερα ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας και τα μεγάλα επίπεδα χώρων που υιοθετούνται από το XL, αρκούν για να φέρουν το freetrack στην καρδιά της κατηγορίας των Crossover οχημάτων.
Kινητήρες - Επιδόσεις
To Altea freetrack εφοδιάζεται με το γνωστό μας δίλιτρο TSI (πρώην TFSI) κινητήρα του ομίλου, ο οποίος αποδίδει 200 ίππους. Στην πράξη αυτός ο κινητήρας επαρκεί και με το παραπάνω για τη γρήγορη κίνηση του αμαξώματος, αλλά και σε εκτός δρόμου διαδρομές με κύριο χαρακτηριστικό του τα αποθέματα ισχύος που παρουσιάζει ανεξαρτήτου στροφών λειτουργίας του. Το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων έχει αραιή κλιμάκωση στις δύο τελευταίες σχέσεις, γεγονός που συντελεί στην οικονομία καυσίμου.
Βασιζόμενο στο Altea XL, το freetrack αποτελεί την πρώτη πρόταση της Seat στην κατηγορία των Crossover οχημάτων. Αισθητικά είναι σύγχρονο και καλαίσθητο, προβάλλοντας το επιθετικό ύφος των μοντέλων της Seat, εναρμονισμένο με εκτός δρόμου στοιχεία.

 
 Seat Altea freetrack
Eσωτερικό - Χώροι
Οδική συμπεριφορά