• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  10/7/2007
Πρώτη επαφή
Nέα Peugeot 4007 και 207 SW
Γαλλία - Ιαπωνία… συμμαχία
Διαβάστηκε από 2253 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:10/7/2007
Η ποιότητα κύλισης εντός δρόμου είναι ιδιαίτερα καλή, προσφέροντας παράλληλα στους επιβάτες την δυνατότητα άνετων και ξεκούραστων ταξιδιών.
Το πρώτο SUV της Peugeot είναι ένα ξεχωριστό σχεδιαστικά όχημα, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας του PSA (Peugeot-Citroen) και της Mitsubishi. Στο Παρίσι, όπου έγινε η παρουσίαση του 4007, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και την έκδοση SW του 207, που συμπληρώνει την γκάμα του μοντέλου, προσφέροντας μια πολύπλευρη και πρακτική επιλογή.
Σε νερά, λάσπες ή χιόνια, υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος της τετρακίνησης.
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι καταναλωτές επιλεγούν οχήματα τύπου SUV για τις μετακινήσεις τους. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξοδεύουν ατέλειωτες ώρες και χρήμα για την εξέλιξη, την ανάπτυξη και τη δημιουργία μοντέρνων σχεδιαστικά και σύγχρονων τεχνολογικά αυτοκινήτων 4Χ4, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους και να αποσπάσουν σημαντικό μερίδιο στην αγορά. Η Peugeot ήταν από τις λίγες εταιρείες στο χώρο, που δεν είχε στην γκάμα της όχημα SUV. Βλέποντας την κατακόρυφη άνοδο των πωλήσεων, τα ανώτερα στελέχη της γαλλικής μάρκας έκριναν επιβεβλημένη την παρουσία ενός οχήματος 4Χ4 στην αγορά και μετά από 22 μήνες ανάπτυξης, το πραγματοποίησαν. Το 4007 αποτελεί καρπό συνεργασίας μεταξύ της Mitsubishi Motors Corporation και της PSA Peugeot-Citroen και θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς δρόμους τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η ονομασία του "4007" έχει ένα διπλό μηδέν, που σημαίνει την άφιξη ενός νέου σχεδίου επέκτασης της κλασικής γκάμας της Peugeot. Το "4" προσδιορίζει τη θέση του και εκφράζει τις διαστάσεις του και το "7" διευκρινίζει τη γενιά του. Το 4007 βασίστηκε στο νέο Outlander, με το πάτωμα και το σύστημα τετρακίνησης να είναι ίδια με αυτά του ιαπωνικού μοντέλου, ενώ ο προηγμένος κινητήρας 2,2 diesel δημιουργήθηκε έπειτα από συνεργασία της PSA με τη Ford Motor και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Citroen C-Crosser.
Εμφάνιση: Καινοτομεί και ξεχωρίζει
Σχεδιασμένο στο κέντρο σχεδιασμού της Peugeot στο Velizy, το 4007 ξεχωρίζει χάρη στην εμπρός μάσκα και στον καινοτόμο χαρακτήρα της. Τα φωτιστικά σώματα με το αμυγδαλωτό σχήμα συνδυάζονται αρμονικά με το καπό και το μεγάλο αεραγωγό, ενισχύοντας τη δυναμική και ξεχωριστή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Η χρωμιωμένη γρίλια γύρω από τη μάσκα και οι προβολείς ομίχλης δίνουν έναν πιο σπορ χαρακτήρα, όπως και η αεροδυναμική γραμμή της οροφής. Η πίσω όψη τονίζεται από τα διάφανα φώτα, τα οποία είναι τοποθετημένα κάτω από το πίσω παράθυρο με την αλουμινένια επιφάνεια. Στο πλάι ξεχωρίζουν τα μεγάλα φτερά και οι ζάντες αλουμινίου 16 και 18 ιντσών, όπως και οι χρωμιωμένες ράγες της οροφής. Με μήκος 4,64 μ. και πλάτος 1,80 μ., το νέο SUV της γαλλικής μάρκας ξεχωρίζει από το ύψος του (1,67 μ.). H απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (174 χλστ. μόνο), δεν προδιαθέτει για κίνηση σε δύσβατες εκτός δρόμου διαδρομές.

 
 Nέα Peugeot 4007 και 207 SW
Εσωτερικό - Χώροι
Κινητήρες
Oδική συμπεριφορά
Νέo Peugeot 207 SW