• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  23/10/2007
Test mtx
Honda Cr-v 2,0 - Jeep Compass 2,4 - Subaru Forester 2,0X
“Εντός, εκτός και επί τα αυτά…”
Διαβάστηκε από 25982 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:23/10/2007
Μεταξύ των τριών οχημάτων ελευθέρου χρόνου, αυτό που συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία στην αξιολόγηση του Auto Τρίτη είναι το CR-V.
Τρία οχήματα ελευθέρου χρόνου με περισσότερο ασφάλτινο προσανατολισμό, το CR-V, το Compass και το Forester δε "φοβούνται" να πατήσουν στο χώμα, ενώ προσφέρουν παράλληλα τις ανέσεις και την οδική συμπεριφορά των αμιγώς επιβατικών, το καθένα με το δικό του διαφορετικό τρόπο.
Λίγο-πολύ τα οχήματα ελευθέρου χρόνου είναι ποθητά από πολλούς. Πρώτα για λόγους χρηστικότητας, καθώς συνδυάζουν τις δυνατότητες των 4x4 με αυτές των επιβατικών και κατόπιν για την αίγλη και το πρεστίζ που αποπνέουν τα "ημίψηλα" αμαξώματά τους. Σε αυτή την κατηγορία των "ημίψηλων", με βάση την απόσταση των αμαξωμάτων τους από το έδαφος και όχι το συνολικό τους ύψος, κατατάσσονται το CR-V, το Compass και το Forester.
Ξεχωριστή αισθητική προσέγγιση
Η σχεδίαση που έχουν ακολουθήσει τα εν λόγω τρία μοντέλα είναι σύμφωνη με τα αισθητικά πρότυπα της κάθε φίρμας. Έτσι, το Honda διαθέτει πιο επιθετική εμφάνιση, το Compass με τη μάσκα σήμα κατατεθέν της Jeep και τα στρογγυλά φανάρια "φωνάζει" από μακριά την καταγωγή του και το πιο συντηρητικό Forester μοιάζει περισσότερο σαν ένα υπερυψωμένο στέισον βάγκον.
Με διαφορά στην τιμή
Η διαφορά που παρατηρείται στην τιμή ανάμεσα στο CR-V 2,0 και στο Compass 2,4 και Forester 2,0 μόνο αμελητέα δεν μπορεί να είναι, καθώς το Honda είναι ακριβότερο κατά 5.900 και 2.500 ευρώ αντίστοιχα, από τα άλλα δύο μοντέλα. Ειδικά το μοντέλο της Jeep, το οποίο είναι πιο προσιτό σε τιμή, δεν υπολείπεται σε εξοπλισμό, ενώ έχει και το μεγαλύτερης χωρητικότητας και πιο δυνατό κινητήρα, με αποτέλεσμα να σημειώνει το καλύτερο value for money.
Συν & Πλην
Honda Cr-v 2,0
(+): Χαρακτηριστικά λειτουργίας κινητήρα, επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, άνεση, χώροι, αίσθηση και θέση επιλογέα ταχυτήτων
(-): Δυνατότητες τετρακίνησης στο χώμα, αυξημένη τιμή
Jeep Compass 2,4
(+): Τετρακίνηση, δύναμη κινητήρα, άνεση καθισμάτων, οδική συμπεριφορά, τιμή
(-): Ποιότητα πλαστικών, θόρυβος κινητήρα στις υψηλές στροφές
Subaru Forester 2,0 X
(+): Τετρακίνηση, κοντές σχέσεις, άνεση, οδική συμπεριφορά, ήχος χροιάς κινητήρα
(-): Αίσθηση τιμονιού, συντηρητική σχεδίαση

 
 Honda Cr-v 2,0 - Jeep Compass 2,4 - Subaru Forester 2,0X
Εσωτερικό - Χώροι
Πιο κοντά στη φιλοσοφία των επιβατικών το Honda
Κινητήρες
Περισσότερο ικανό εκτός δρόμου το Forester
Συμπέρασμα