Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  4/12/2007
TEST
Mitsubishi Lancer Sports Sedan 1,5
It's got
the look
Διαβάστηκε από 19874 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:4/12/2007
Το νέο Lancer είναι σε θέση να μετακινήσει με άνεση και ασφάλεια τους επιβάτες του
Το νέο Mitsubishi Lancer μεγάλωσε, εκσυγχρονίστηκε και αναβαθμίστηκε σε πολλούς επιμέρους τομείς, ωστόσο το πιο σημαντικό γεγονός είναι, ότι δεν πρόκειται για ένα "κλασικό" οικογενειακό 4θυρο αυτοκίνητο, αλλά για ένα Sports Sedan.
Η Mitsubishi με το νέο Lancer Sports Sedan αφήνει στο παρελθόν το συντηρητικό προφίλ του μικρομεσαίου σεντάν μοντέλου της, ανοίγοντας μία νέα σελίδα στη μακρόχρονη πορεία του αυτοκινήτου, το οποίο μετράει 35 χρόνια και 9 γενιές. Παράλληλα, μέσω της αύξησης των διαστάσεων και περισσότερο δε του μήκους του αμαξώματος, "φλερτάρει" και με την κατηγορία των μεσαίων, καλύπτοντας εν μέρει την απουσία του Carisma.
Είναι "Sports Sedan" και το δείχνει
Το νέο Lancer Sports Sedan είναι χωρίς καμία αμφιβολία το πιο ελκυστικό σχεδιαστικά μικρομεσαίο σεντάν μοντέλο, που έχει παρουσιάσει ποτέ η Mitsubishi. Το άλλοτε απρόσωπο αισθητικά Lancer πλέον καταφέρνει να προσελκύσει τα βλέμματα με το δυναμισμό και την κομψότητα που το διακρίνει και όχι χάρη στις τεράστιες "φτερούγες" και στις υπερμεγέθεις εισαγωγές αέρα και λοιπών φανταχτερών εξαρτημάτων. Κύρια χαρακτηριστικά της σχεδίασής του αποτελούν η τραπεζοειδής μάσκα, τα μπροστινά φανάρια με το "θυμωμένο" ύφος, οι έντονες νευρώσεις στο καπό και στα πλαϊνά και τα ψηλά τοποθετημένα πίσω φανάρια, τα οποία θυμίζουν αντίστοιχα αυτοκινήτων ιταλικής και ισπανικής προέλευσης.
Από 16.990 ευρώ με πλήρη εξοπλισμό
Το νέο Lancer Sports Sedan 1,5 στη βασική έκδοση Inform κοστίζει 16.990 ευρώ, τιμή η οποία κρίνεται λογική, βάσει της κατηγορίας των μικρομεσαίων με κινητήρες 1,4 έως 1,6 λτ. και του εξοπλισμού, στον οποίο περιλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα μέσα ανέσεων και ασφάλειας. Η αμέσως επόμενη έκδοση Invite, η οποία κοστίζει 2.000 ευρώ επιπλέον, περιλαμβάνει επιπλέον της Inform σύστημα ευστάθειας του αμαξώματος (MASC + MATC), ζάντες αλουμινίου, κλιματισμό και χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι.
Με στόχο τα 5 αστέρια
Το νέο οικογενειακό αυτοκίνητο της Mitsubishi είναι εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα μέσα παθητικής ασφάλειας και στοχεύει να αποσπάσει 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP. Πρώτα απ' όλα, το πλαίσιο με την ονομασία "RISE" (Reinforced Impact Safety Evolution) φέρει πολλές ενισχύσεις και δομικές ζώνες απορρόφησης της σύγκρουσης. Παράλληλα, την ασφάλεια των επιβατών σε ενδεχόμενο ατυχήματος ενισχύει το πλήρες "σετ" αερόσακων, όπως οι μετωπικοί, πλευρικοί, οι οροφής και ο αερόσακος στην κολόνα του τιμονιού.
ΣΥΝ & ΠΛΗΝ
(+): Σημαντικά αναβαθμισμένη σχεδίαση, επιδόσεις, ελαστικότητα κινητήρα, αναπαυτικό πίσω κάθισμα, χώροι επιβατών, άνεση ανάρτησης, εξοπλισμός παθητικής ασφάλειας
(-): Θόρυβος κινητήρα, μικρός χώρος αποσκευών σε σχέση με τον ανταγωνισμό, σκληρά σχετικά εμπρός καθίσματα, απουσία μαλακών πλαστικών στο εσωτερικό, αποτελεσματικότητα φρένων

 
 Mitsubishi Lancer Sports Sedan 1,5
Κινητήρας με αρκετή ζωηράδα, αλλά και αισθητό θόρυβο
Ασφαλές στο δρόμο με προσανατολισμό στην άνεση
Εκσυγχρονισμένο εσωτερικό με καλή ποιότητα κατασκευής
Άνετοι χώροι επιβατών - ικανοποιητικός χώρος αποσκευών
Συμπέρασμα