" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  5/2/2008
TEST
Kia Pro_cee'd 1,6
Proκαλεί διλήμματα
Διαβάστηκε από 6495 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:5/2/2008
Ο 1,6 λίτρων κινητήρας του Pro_cee'd αποδίδει 126 ονομαστικούς ίππους και εμφανίζει, καλύτερες επιδόσεις από το μικρότερο των 1,4 λίτρων.
Με τη μεγαλύτερη ονομαστική ιπποδύναμη στην κατηγορία των ατμοσφαιρικών 1,6 λίτρων, το Pro_cee'd θέτει ένα μεγάλο δίλημμα: αξίζει τα επιπλέον χρήματα σε σχέση με το επίσης δυνατότερο στην κατηγορία του των 1,4 λίτρων;
Όπως και το πεντάθυρο Cee'd, έτσι και το τρίθυρο Pro_cee'd διατίθεται με δύο ισχυρούς κινητήρες στα 1,4 και 1,6 λίτρα, με απόδοση 109 και 126 ονομαστικών ίππων. Αυτοί οι 17 ίπποι αποτελούν και τη σημαντική διαφορά των δύο που, όπως θα δούμε και παρακάτω, είναι αρκετοί για να τοποθετήσουν το Prο_cee'd ψηλά στον τομέα των επιδόσεων της κατηγορίας των μικρομεσαίων 1,6 λίτρων, ψηλότερα από το πεντάθυρο Cee'd 1,6.Το δυναμικό προφίλ του Pro_cee'd δε διαφέρει από το αντίστοιχο του μικρότερου των 1,4 λίτρων, με το έντονα σφηνοειδές του σχήμα και το μυώδες πίσω μέρος να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Σε σχέση με τα πεντάθυρα Cee'd, τα Pro_cee'd είναι χαμηλότερα κατά 30 χλστ. σε ύψος, ενώ το μήκος του αμαξώματος είναι κατά 15 χλστ. μεγαλύτερο.
Οδική συμπεριφορά
Θέλοντας να προσδώσει πιο σπορτίφ οδική συμπεριφορά, ώστε να ανταποκρίνεται και στη σχεδίαση του Pro_cee'd, η Kia επενέβη στη ρύθμιση της ανάρτησης του πεντάθυρου Cee'd και τα κατάφερε. Έτσι εξασφαλίστηκε η άνεση και τα πολύ καλά οδηγικά χαρακτηριστικά του πεντάθυρου, ωστόσο εδώ έχουμε μικρότερες κλίσεις του αμαξώματος σε δρόμο με στροφές και απουσία τάσεων πλεύσης σε μεγάλες ταχύτητες. Το Pro_cee'd 1,6 προβάλλει ουδετερότητα στο όριο και αυξημένα περιθώρια πρόσφυσης, ωστόσο το σύστημα διεύθυνσης υπολείπεται σε αίσθηση και δεν ανταποκρίνεται στις διαθέσεις του οδηγού για γρήγορη κίνηση σε δρόμους με στροφές.
Κινητήρας - Επιδόσεις
Ο 1,6 λίτρων κινητήρας του Pro_cee'd αποδίδει 126 ονομαστικούς ίππους και εμφανίζει, όπως είναι λογικό, καλύτερες επιδόσεις από το μικρότερο των 1,4 λίτρων. Σε κάθε περίπτωση, οι επιδόσεις είναι πολύ καλές για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ παράλληλα σε καλά επίπεδα διατηρείται και η κατανάλωση. Όσον αφορά στη λειτουργία του, ο 1,6 λίτρων είναι πιο ελαστικός στις χαμηλές και μεσαίες στροφές από τον αντίστοιχο των 1,4 λίτρων, ωστόσο και εκείνος παρουσιάζει αυξημένα επίπεδα θορύβου στις υψηλές στροφές. Το κιβώτιο 5 σχέσεων έχει καλή αίσθηση και κρίνεται θετικό στις γρήγορες εναλλαγές, ενώ η κλιμάκωσή του είναι αραιή.

Εσωτερικό - Χώροι
Στο εσωτερικό του το Pro_cee'd 1,6 δε διαφέρει σε σχέση με την υπόλοιπη γκάμα του Cee'd και ικανοποιεί με την ποιότητα κατασκευής του και το φινίρισμα. Οι χώροι είναι επαρκείς για δύο επιβάτες μέσου αναστήματος στο πίσω κάθισμα (σε σχέση με το πεντάθυρο και λόγω της κλίσης της οροφής θα χρειαστεί να κάνουν παραχωρήσεις στο χώρο για τα κεφάλια τους άτομα άνω του μέσου ύψους), ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 340 λίτρων και ικανοποιητικό σχήμα.Mε δύο ηλεκτροκίνητες εκδόσεις το νέο Juke;

Ανανέωση για Mercedes-AMG GLC 43 & GLC 43 Coupe

Νέο κιβώτιο 2 ταχυτήτων για ηλεκτρικά

VW Polo πιο προσιτό από ποτέ

Η κίνηση στους δρόμους

Πως η εξάτμιση συνδέεται με την απόδοση

Ποιες προαιρετικές καλύψεις είναι value for money

Τι χρώμα να το βάψω;

One STOP shop Συνεργεία!

Ανανεωμένα Skoda Karoq & Kodiaq

Δοκιμή: SEAT Arona TGI

Διαρροή: To Μazda2 facelift

Αποκλειστικό: BMW Urban X

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »