Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  4/3/2008
Πρώτη επαφή
Νέο Chevrolet Aveo 5d
Face off
Διαβάστηκε από 2724 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:4/3/2008
Στην Ελλάδα γύρω στα τέλη Απριλίου
Στο νέο χάτσμπακ Aveo αντικαταστάθηκε το "πρόσωπο" με ένα πιο δυναμικό, άλλαξαν οι κινητήρες και το εσωτερικό του, ενώ βελτιώθηκε και σε οδηγικά χαρακτηριστικά.
Στο πίσω μέρος, οι αισθητικές αλλαγές είναι λιγότερες σε σχέση με το πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα του αμαξώματος.
Το νέο μικρό μοντέλο της Chevrolet, το Aveo δεύτερης γενιάς (πλέον σε όλες τις χώρες θα ονομάζεται "Aveo", αντί "Kalos"), θα είναι πιο ευρωπαϊκό από ποτέ, αφού θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο FSO στη Βαρσοβία της Πολωνίας, μαζί με το σεντάν. Μία πρώτη γεύση πήραμε από την παρουσίασή του στη Μασσαλία μαζί με άλλα 3 μοντέλα της GM, όπως είναι το νέο Opel Agila, η αναβαθμισμένη Corvette C6 και το πρώτο Saab 9-3 με 4κίνηση.
New look looks good!
Εξωτερικά, η πιο κύρια αλλαγή εντοπίζεται στο εντελώς νέας σχεδίασης εμπρόσθιο τμήμα του αμαξώματος με την πιο επιθετική όψη. Βασικά του γνωρίσματα αποτελούν τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, τα οποία θυμίζουν τα αντίστοιχα του μεγάλου μοντέλου Epica, η μάσκα και ο αεραγωγός με το τραπεζοειδές σχήμα, την κυψελωτή επένδυση και το χρωμιωμένο περίγραμμα και, τέλος, ο "μυώδης" προφυλακτήρας. Από το πλάι, το βλέμμα εστιάζει στο μάλλον αμφιβόλου αισθητικής αεραγωγό εμπρός από τον καθρέφτη, ενώ πίσω, τα ανασχεδιασμένα φώτα και ο προφυλακτήρας έχουν ένα πιο δυναμικό ύφος. Επιπλέον, από πλευράς διαστάσεων, το νέο Aveo μεγάλωσε σε μήκος κατά 40 χλστ. και σε πλάτος και ύψος κατά 10 χλστ., αντίστοιχα.
14 συνολικά εκδόσεις
Το ανανεωμένο 5θυρο Aveo θα λανσαριστεί στην Ελλάδα γύρω στα τέλη του Απριλίου (πριν το Πάσχα) μαζί με το 3θυρο μοντέλο, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην προσεχή έκθεση της Γενεύης. Συνολικά θα διατίθενται 7 εκδόσεις για το 3θυρο και ισάριθμες για το 5θυρο, μεταξύ των οποίων είναι και αυτές με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (στο 1,4). Από την πιο οικονομική σε τιμή έκδοση θα υπάρχουν οι βασικές ευκολίες, όπως είναι το air condition και τα ηλ. παράθυρα, ωστόσο ακόμη δεν έχουν καθοριστεί οι τιμές (οι οποίες αναμένονται ανταγωνιστικές) μαζί με τη λίστα του εξοπλισμού. Επιπλέον να επισημάνουμε, ότι τα νέα μηχανικά σύνολα των 1,2 και 1,4 λτ. θα τοποθετηθούν και στο σεντάν μοντέλο.

 
 Νέο Chevrolet Aveo 5d
Νέο εσωτερικό με πιο σύγχρονη εικόνα
¶νετοι χώροι επιβατών
Περισσότερο σταθερό και σίγουρο στο δρόμο