" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  8/4/2008
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Seat Leon 1,4 16v του 2004
Ελκυστικό και προσιτό σε πολλούς
Διαβάστηκε από 2954 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:8/4/2008
Με πλεονεκτήματα τόσο στη σχεδίαση όσο και στην οδική συμπεριφορά, το προηγούμενης γενιάς Leon αποτελεί μία προσιτή επιλογή στα μεταχειρισμένα μικρομεσαία.
• Κινητήρας: To 16βάλβιδο μοτέρ με το οποίο εφοδιάζεται το Leon 1,4 αυτής της γενιάς αποδίδει 79 δυναμομετρημένους ίππους και η λειτουργία του είναι αρκετά πολιτισμένη, ενώ συνεργάζεται και με κιβώτιο κοντών σχέσεων, στοιχείο που ενισχύει κάπως τις κατά άλλα αδιάφορες επιδόσεις του.
• Οδική συμπεριφορά - Άνεση: Το μικρομεσαίο Seat διακρίνεται για την ασφάλεια που παρέχει στο δρόμο. Παρόλο που η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη με γνώμονα την άνεση και οι κλίσεις του αμαξώματος δεν απουσιάζουν, τυχόν τάσεις υποστροφής εμφανίζονται πολύ προοδευτικά και ελέγχονται εύκολα. Το σύστημα διεύθυνσης έχει αρκετά καλή αίσθηση και πληροφόρηση στον οδηγό, ενώ ικανοποιητική είναι και η θέση οδήγησης.
• Εσωτερικό - Χώροι: Τα υλικά στο εσωτερικό του Leon πρώτης γενιάς είναι καλής ποιότητας και ακόμη καλύτερης συναρμολόγησης. Στα θετικά συγκαταλέγεται και η σχεδίαση του ταμπλό, που είναι αρκετά ευχάριστη. Σε ότι αφορά στους χώρους, στη δεύτερη σειρά καθισμάτων θα φιλοξενηθούν για να ταξιδέψουν μέχρι και 5 επιβάτες, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν πολλές παραχωρήσεις, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 340 λίτρων, τιμή ικανοποιητική ακόμη και για τα νέα μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας.
• Μεταπωλητική αξία: Το Leon 1,4 υστερεί σε επιδόσεις, γι αυτό και διατηρεί μέτρια μεταπωλητική αξία. Παραμένει όμως αρκετά ελκυστικό ως αγορά μεταχειρισμένου, αφού με βάση τον ολοκληρωμένο του χαρακτήρα απευθύνεται τόσο σε νέους, όσο και σε μεγαλύτερης ηλικίας οδηγούς.
• Value for Money: Καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας που συνοδεύει το συγκεκριμένο Leon, αφού δεν κοστίζει πολύ ακριβά για να το αποκτήσει κανείς, ενώ συγκεντρώνει και αρκετά πλεονεκτήματα στους κρίσιμους τομείς που αναφέραμε.
ΣΥΝ & ΠΛΗΝ
(+): Οδική συμπεριφορά, Χώροι
(-): Επιδόσεις, μεταπωλητική αξία
Πόσο αξιόπιστο είναι;
Σύμφωνα με την έρευνα του Auto Τρίτη, το Seat Leon προηγούμενης γενιάς παρουσιάζει σχετικά μεγάλη συχνότητα βλαβών. Βασικότερα σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς, είναι τα μέρη του κινητήρα, ο συμπλέκτης, το σύστημα ανάφλεξης, αλλά και το σύστημα τροφοδοσίας.