• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  22/4/2008
Πρώτη επαφή
Νέα Mercedes CLC
Δεύτερη νεότητα
Διαβάστηκε από 5403 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:22/4/2008
Στην Ελλάδα μέσα Ιουνίου
H νέα CLC παρουσιάζεται βελτιωμένη σε συνολικά 1.100 σημεία σε σχέση με τη C-Class Sports Coupe που αντικαθιστά, τα οποία αφορούν τόσο στην αισθητική όσο και στα μηχανικά τμήματα.
Η σχεδίαση της CLC έχει εναρμονιστεί με αυτή της C-Class, χωρίς ωστόσο να την διακρίνει η κομψότητα του σεντάν μοντέλου.
Με τη C-Class Sports Coupe (παρουσιάστηκε το 2001 και σημείωσε 320.000 περίπου πωλήσεις) η Mercedes προσέγγισε νέους -όχι μόνο σε ηλικία- αγοραστές, αφού το 70% αυτών δεν είχαν ξανά αυτοκίνητο της εν λόγω γερμανικής φίρμας. H νέα CLC αποτελεί τη βάση των κουπέ της φέρουσας το αστέρι μάρκας και σε σχέση με την προγενέστερη C-Class Sports Coupe στην οποία βασίζεται, είναι βελτιωμένη σε 1.100 σημεία. Μεταξύ αυτών είναι στη σχεδίαση του αμαξώματος κυρίως, στους κινητήρες, στο νέο σύστημα διεύθυνσης κ.α. Παράλληλα με την παρουσίαση της νέας CLC, όπου έλαβε χώρα στη Βιέννη, πήραμε και μια μικρή γεύση από τη "φρεσκαρισμένη" 4θυρη CLS με τις νέες εκδόσεις 280 και 63 ΑΜG και τη CL 500 4MATIC, η οποία είναι η πρώτη 4κίνητη κουπέ της Mercedes.
Σχεδίαση που παραπέμπει στη C-Class
Εξωτερικά η CLC φέρει αρκετά αισθητικά γνωρίσματα από τη C-Class και ειδικά στο εμπρός τμήμα του αμαξώματος, το οποίο είναι σχεδόν ίδιο. Από το πλάι ξεχωρίζουν οι νέας σχεδίασης καθρέφτες με τα ενσωματωμένα φλας, ενώ και πίσω οι αλλαγές είναι αρκετές, όπως είναι η ανασχεδιασμένη πόρτα του χώρου αποσκευών, τα φανάρια και ο προφυλακτήρας με το διαχύτη αέρα. Το μόνο που "χτυπάει" κάπως άσχημα, είναι το πλαστικό τμήμα που καλύπτει τη γωνία του πίσω φτερού, λόγω της αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων.
Χωρίς αλλαγές στις τιμές
Παρ' όλη τη συνολική αναβάθμιση, οι τιμές της νέας CLC αναμένεται να κυμανθούν στα επίπεδα της C-Class Sports Coupe, η οποία στην έκδοση 180 Kompressor κοστίζει από 33.800 ευρώ με πλήρη εξοπλισμό. Επίσης, το λανσάρισμά της στην Ελλάδα υπολογίζεται στα μέσα του Ιουνίου, ενώ οι νέες εκδόσεις των προαναφερθέντων CLS και CL είναι ήδη διαθέσιμες (από 77.900 και 156.400 ευρώ, αντίστοιχα).
Εξωτερικές διαστάσεις (χλστ.)
Μήκος: 4.452, πλάτος: 1.728, ύψος: 1.405 και μεταξόνιο: 2.715

 
 Νέα Mercedes CLC
Εσωτερικό
Στο δρόμο
Κινητήρες
Ανανεωμένη CLS
CL-Class με 4κίνηση