Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  8/7/2008
Θέματα αγοράς mtx
Toyota Corolla 1,4 3d του 2004
Αξιόπιστη επιλογή
Διαβάστηκε από 4357 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:8/7/2008
Η προηγούμενη γενιά του Toyota Corolla είναι ικανή να καλύψει τις απαιτήσεις του οδηγού, που ζητά ένα αυτοκίνητο με καλές επιδόσεις και οδική συμπεριφορά, αλλά και με μεγάλο ποσοστό αξιοπιστίας.
• Κινητήρας. Ο 16βάλβιδος κινητήρας 1,4 λίτρων αποδίδει 97 ονομαστικούς ίππους και διακρίνεται για την υψηλή ροπή και ισχύ που παρουσιάζει, χάρη στο σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων (VVT-I). Βασικό χαρακτηριστικό είναι η γραμμική λειτουργία του, αλλά και η χαμηλή κατανάλωση που προσφέρει. Τέλος, το κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων βοηθά στις γρήγορες αλλαγές, έχοντας καλή αίσθηση.
• Οδική συμπεριφορά. Η ανάρτηση του Corolla έχει ρυθμιστεί με βάση την άνεση των επιβατών, μιας και απορροφά καλά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Σε κλειστά κομμάτια, οδηγώντας στο όριο, το ιαπωνικό μοντέλο θα υποστρέψει έντονα, λόγω και του δυνατού κινητήρα. Όταν ο οδηγός, όμως, θελήσει να κινηθεί σβέλτα με καθαρές γραμμές οδήγησης, τότε δε θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Το σύστημα διεύθυνσης έχει μέτρια αίσθηση, αλλά είναι άμεσο στις εντολές του οδηγού.
• Εσωτερικό - Χώροι. Η ποιότητα κατασκευής των υλικών στο εσωτερικό βρίσκεται σε καλά επίπεδα. Το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από μαλακά υλικά, τα οποία προσδίδουν μία καλή εικόνα. Σε πολύ καλά πλαίσια βρίσκεται η εργονομία, ενώ πολλές είναι οι θέσεις για μικροαντικείμενα. ¶νετο για τέσσερις επιβάτες μεσαίου ύψους κρίνεται το εσωτερικό, ενώ μέτριος είναι ο χώρος αποσκευών για την κατηγορία, ο οποίος φτάνει στα 289 λίτρα σε χωρητικότητα.
• Μεταπωλητική αξία. Σε καλά επίπεδα βρίσκεται η μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου, έχοντας ως πλεονέκτημα την αξιοπιστία και την ονομασία "Corolla". Επίσης, το μοντέλο του 2004 έχει εγγύηση μέχρι το 2010.
• Value For Money. Σε σχέση με τα δεδομένα της κατηγορίας και με αυτά που μπορεί να προσφέρει, η τιμή σχέσης και αξίας για το Toyota Corolla βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα.
ΣΥΝ & ΠΛΗΝ
(+): Κινητήρας, αξιοπιστία, ποιότητα κατασκευής
(-): Αίσθηση συστήματος διεύθυνσης