• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  16/12/2008
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Peugeot 206 3d 1,4 16V του 2004
Με σπορτίφ χαρακτήρα
Διαβάστηκε από 3406 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:16/12/2008
Το 206 είναι ένα αυτοκίνητο που διακρίνεται για την οδική του συμπεριφορά αλλά και για τη νεανική εμφάνισή του
Κινητήρας. Κάτω από το καπό του 206 είναι τοποθετημένος ένας 16βάλβιδος κινητήρας 1,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 95 δυναμομετρημένους ίππους (90 ανακοινώνει το εργοστάσιο) και 140 Nm ροπής. Στην πράξη ο κινητήρας εμφανίζεται ιδιαίτερα εύστροφος και ελαστικός σε όλο το φάσμα των στροφών λειτουργίας, φανερώνοντας το "καλό" του πρόσωπο από τις 2.000 σ.α.λ. Οι κοντές σχέσεις μετάδοσης του κιβωτίου ταχυτήτων βοηθούν στις γρήγορες εναλλαγές και προσδίδουν μια πιο σπορτίφ νότα στη συνολική του εικόνα.
Οδική συμπεριφορά. Το 206 εμφανίζεται προβλέψιμο και ασφαλές σε όλους τους ρυθμούς κίνησης. Σε "κλειστές" διαδρομές το άμεσο σύστημα διεύθυνσης, οι σχετικά μικρές διαστάσεις του αμαξώματος και ο ζωηρός κινητήρας προδιαθέτουν τον οδηγό να κινηθεί σε σπορτίφ ρυθμούς. Η ρύθμιση της ανάρτησης απορροφά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, χωρίς να μεταφέρει τους κραδασμούς στην καμπίνα των επιβατών. Σε επαρχιακό δίκτυο και με υψηλές μέσες ωριαίες ταχύτητες το 206 παραμένει σταθερό, δίχως να επηρεάζεται από πλευρικούς ανέμους και ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε πάτημα του γκαζιού σε περίπτωση προσπεράσματος.
Εσωτερικό - Χώροι. Ο εσωτερικός διάκοσμος του 206 διατηρεί τη φινετσάτη σχεδίαση. Τα σκληρά πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι καλής ποιότητας, με την εργονομία να κυμαίνεται σε απλώς ικανοποιητικά επίπεδα. Όσον αφορά στους χώρους, οδηγός και συνοδηγός δε θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, στο πίσω μέρος άτομα με ανάστημα άνω του μέσου όρου θα αισθανθούν άβολα, καθώς ο χώρος για τα γόνατα και το κεφάλι είναι περιορισμένος. Ο αποθηκευτικός όγκος ανέρχεται στα 245 λίτρα, τιμή λογική για τα δεδομένα της κατηγορίας.
Μεταπωλητική αξία. Σε απλά καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του γαλλικού μοντέλου. Γι αυτό ευθύνεται η μέτρια αξιοπιστία, αλλά και η αντικατάστασή του από το νέο μικρό της Peugeot, το 207.
Value for Money. Καλή σχέση τιμής - αξίας έχει το 206. Αυτό οφείλεται στον καλό σχετικά εξοπλισμό που προσέφερε από τη βασική έκδοση.
Συν & Πλην
(+): Οδική συμπεριφορά, σχεδίαση
(-): Χώροι, αξιοπιστία