Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  20/1/2009
TEST
Audi A4 1,8 TFSI 120 PS
Περισσότερο «value»
Διαβάστηκε από 14508 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:20/1/2009
Η οδική συμπεριφορά του Α4 είναι πολύ καλή, ενώ ο κινητήρας των 133 πραγματικών ίππων προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις.
Το A4 με τον κινητήρα των 120 ίππων είναι σβέλτο, ενώ σε συνδυασμό με τη λογική του τιμή (από 28.100 ευρώ), αποτελεί την πιο συμφέρουσα πρόταση στα premium μεσαία.
Η βασική έκδοση του Α4 τροφοδοτείται με τον turbo κινητήρα των 1,8 λτ., ονομαστικής απόδοσης 120 ίππων, ο οποίος μπορεί στα "χαρτιά" να φαίνεται λίγος, αλλά στην πράξη προσφέρει από τις καλύτερες επιδόσεις της κατηγορίας των μεσαίων 1,8 λτ. Παράλληλα, η τιμή των 28.100 ευρώ είναι αρκετά πιο προσιτή σε σχέση με το 1,8 TSI 160 PS των 34.000 ευρώ, αποτελώντας μία συνολικά συμφέρουσα πρόταση σε συνδυασμό και με την πολυτέλεια και το κύρος που προσφέρει.
Με συμπαγή αίσθηση στο δρόμο
Η στιβαρότητα και η ασφάλεια που αποπνέει το μεσαίο Audi όταν κινείται, γίνονται άμεσα αντιληπτές από τον οδηγό, γεγονός που αυξάνει το αίσθημα της σιγουριάς. Η πολύ καλή ρύθμιση της ανεξάρτητης σε όλους τους τροχούς ανάρτησης (5 αλουμινένιων συνδέσμων εμπρός) και πολλαπλών συνδέσμων πίσω εξασφαλίζει υψηλή σταθερότητα τόσο στην ευθεία (ανεξαρτήτως ταχύτητας), όσο και στις στροφές. Στη δεύτερη περίπτωση οι τροχοί εμφανίζουν αυξημένα περιθώρια πρόσφυσης και η συμπεριφορά του είναι ουδέτερη και προβλέψιμη, ενώ κάθε πιθανή τάση αποσταθεροποίησης διακόπτεται άμεσα από το ESP. Επίσης, το τιμόνι έχει το απαιτούμενο βάρος και προσφέρει θετική πληροφόρηση, όπως και τα φρένα, τα οποία παράλληλα διακρίνονται για την αποτελεσματικότητά τους (100-0 χλμ./ώρα σε 36,9 μ.).
Εσωτερικό με υψηλή ποιότητα και πολύ καλούς χώρους
Η πολυτελής εικόνα του εσωτερικού συνδυάζεται με "high tech" στοιχεία, όπως το ηλεκτρονικό χειρόφρενο, η υποδοχή του τηλεχειριστηρίου -αντί για μίζα- και το σύστημα λειτουργιών MMI. Παράλληλα, σχεδιαστικά, ο θάλαμος των επιβατών είναι μοντέρνος, ενώ ποιοτικά, τόσο τα υλικά κατασκευής όσο και η στιβαρή συναρμογή τους είναι σύμφωνα με το premium ύφος του αυτοκινήτου. Τέλος, από πλευράς χώρων, είναι σε θέση να μετακινήσει 4 ενήλικα άτομα χωρίς παραχωρήσεις, μαζί με τις αποσκευές τους (480 λτ.).
Κινητήρας: Με πολύ καλό τράβηγμα
Το υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο των 1,8 λτ., απόδοσης 120 ονομαστικών ίππων (133 ίπποι στο δυναμόμετρο), χαρακτηρίζεται κυρίως για το πολύ καλό τράβηγμα και την ελαστικότητά του από τις χαμηλές έως τις μεσαίες στροφές. Γεγονός που αποδίδεται στην πολύ καλή ροπή των 219 Nm, η οποία αποδίδεται μόλις από τις 2.340 σ.α.λ., ωστόσο στις πιο υψηλές στροφές ο κινητήρας δείχνει να "λαχανιάζει". Όσον αφορά στο 6τάχυτο κιβώτιο, οι μακριές σχέσεις μετάδοσης δεν αποτελούν πρόβλημα, καθώς "γεμίζουν" εύκολα, ενώ σε συνθήκες ταξιδιού οι στροφές του μοτέρ κρατιούνται χαμηλά (π.χ. στα 150 χλμ./ώρα το στροφόμετρο δείχνει λίγο πιο πάνω από τις 3.000 σ.α.λ. με 6η ταχύτητα).
Η οδική συμπεριφορά του Α4 είναι πολύ καλή, ενώ ο κινητήρας των 133 πραγματικών ίππων προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις.

Πολυτελές, με προσεγμένη ποιότητα και σύγχρονη σχεδίαση, είναι το εσωτερικό του μεσαίου Audi, το οποίο παράλληλα προσφέρει άνετους χώρους.