• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  3/2/2009
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Seat Leon 1,4 16V του 2004
Σπορτίφ και ποιοτικό
Διαβάστηκε από 3440 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:3/2/2009
Το Seat Leon πρώτης γενιάς είναι ένα ποιοτικά καλό αυτοκίνητο, με σπορτίφ οδική συμπεριφορά και πολύ προσιτή τιμή ως μεταχειρισμένο.
• Κινητήρας. Το 16βάλβιδο μοτέρ με το οποίο εφοδιάζεται το Leon 1,4 της πρώτης γενιάς, αποδίδει 79 δυναμομετρημένους ίππους στις 4.900 σ.α.λ. και 127 Nm ροπής, ενώ η λειτουργία του είναι αρκετά πολιτισμένη. Το μηχανικό σύνολο αυτό συνεργάζεται με ένα 5τάχυτο κιβώτιο κοντών σχέσεων, στοιχείο που ενισχύει κάπως τις κατά τα άλλα αδιάφορες επιδόσεις του.
• Οδική συμπεριφορά.Το μικρομεσαίο Seat διακρίνεται για την ασφάλεια που παρέχει στο δρόμο. Παρ' όλο που η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη με γνώμονα την άνεση και οι κλίσεις του αμαξώματος δεν απουσιάζουν, τυχόν τάσεις υποστροφής εμφανίζονται πολύ προοδευτικά και ελέγχονται εύκολα. Το σύστημα διεύθυνσης έχει αρκετά καλή αίσθηση και πληροφόρηση στον οδηγό, ενώ ικανοποιητική είναι και η θέση οδήγησης.
• Εσωτερικό - Χώροι.Τα υλικά στο εσωτερικό του Leon πρώτης γενιάς είναι καλής ποιότητας και ακόμη καλύτερης συναρμολόγησης. Στα θετικά συγκαταλέγεται και η σχεδίαση του ταμπλό, που είναι αρκετά ευχάριστη. Σε ό,τι αφορά στους χώρους, στη δεύτερη σειρά καθισμάτων θα φιλοξενηθούν για να ταξιδέψουν μέχρι και 5 επιβάτες, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν πολλές παραχωρήσεις, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 340 λίτρων, τιμή ικανοποιητική για αυτοκίνητο της μικρομεσαίας κατηγορίας.
• Μεταπωλητική αξία.Το Leon 1,4 υστερεί σε επιδόσεις, γι αυτό και διατηρεί μέτρια μεταπωλητική αξία. Παραμένει όμως αρκετά ελκυστικό ως αγορά μεταχειρισμένου, αφού με βάση τον ολοκληρωμένο του χαρακτήρα απευθύνεται τόσο σε νέους, όσο και σε μεγαλύτερης ηλικίας οδηγούς.
• Value for Money.Καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας που συνοδεύει το συγκεκριμένο Leon, αφού δεν κοστίζει πολύ ακριβά για να το αποκτήσει κανείς, ενώ συγκεντρώνει και αρκετά πλεονεκτήματα στους κρίσιμους τομείς που αναφέραμε. Επίσης, πολύ καλός είναι ο εξοπλισμός που διέθετε από τη βασική κιόλας έκδοση.
Συν & Πλην
(+): Οδική συμπεριφορά, χώροι
(-): Επιδόσεις, μεταπωλητική αξία