• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  10/2/2009
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Opel Astra 1,4 5d του 2004
Στιβαρότητα και ασφάλεια
Διαβάστηκε από 4889 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:10/2/2009
Το Opel Astra είναι ένα κομψό αυτοκίνητο με καλή ποιότητα κατασκευής, που προσφέρει ασφάλεια στους επιβάτες του.
Κινητήρας. Το Astra εφοδιάζεται με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων τεχνολογίας Twinport, o οποίος απέδωσε στο δυναμόμετρο 92 ίππους στις 5.570 σ.α.λ. και 124 Nm ροπής στις 4.680 σ.α.λ. Το μηχανικό σύνολο των 1,4 λίτρων παρουσιάζει μέτριο τράβηγμα στις χαμηλές στροφές λειτουργίας, λόγω κυρίως της απόδοσης της ροπής σε υψηλούς ρυθμούς περιστροφής. Η σωστή διάταξη των ταχυτήτων ωφελεί εν μέρει τις επιδόσεις εν κινήσει, ωστόσο ο επιλογέας των ταχυτήτων "κομπιάζει" στις γρήγορες αλλαγές.
Οδική συμπεριφορά. Οδηγώντας το Astra γίνεται άμεσα αντιληπτή η στιβαρότητα του πλαισίου, όπως και η σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης. Όμως, οι έντονες ανωμαλίες των δρόμων περνούν με ξερό τρόπο στο εσωτερικό, κάτι που γίνεται συχνά αντιληπτό από τους επιβάτες. Από την άλλη πλευρά, το όφελος της σφιχτής ρύθμισης της ανάρτησης, σε συνδυασμό με το συμπαγές πλαίσιο, έχει ως αποτέλεσμα την πολύ καλή σταθερότητα του αμαξώματος και τα αυξημένα περιθώρια πρόσφυσης. Σε μια διαδρομή με στροφές, ο οδηγός είναι σε θέση να εξαντλήσει την ισχύ του κινητήρα, χωρίς να νιώθει ανασφάλεια. Ακόμα και με άτσαλες κινήσεις η οδική συμπεριφορά του Astra παραμένει ουδέτερη και εύκολα ελεγχόμενη, καθώς οι υποστροφικές ή υπερστροφικές τάσεις είναι περιορισμένες.
Εσωτερικό - Χώροι. Η εικόνα που θα λάβει εκείνος που θα βρεθεί στο εσωτερικό του Opel Astra είναι θετική από την πρώτη στιγμή. Η σχεδίαση του θαλάμου των επιβατών είναι σχετικά σύγχρονη με σπορτίφ χαρακτηριστικά. Οι χώροι που προσφέρονται είναι ικανοποιητικοί για τις άνετες μετακινήσεις τεσσάρων ενήλικων ατόμων, ενώ ο χώρος αποσκευών με όγκο 350 λίτρων και με σχεδόν τετραγωνισμένο σχήμα είναι αρκετά καλός, αλλά το άνοιγμά του και το σχετικά ψηλό κατώφλι δε διευκολύνουν τη φόρτωση μεγάλων και βαριών αντικειμένων και αποσκευών.
Μεταπωλητική αξία. Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία για το μικρομεσαίο μοντέλο της Opel, λόγω της ποιότητας κατασκευής και της ασφάλειας που προσφέρει στους επιβάτες του.
Value for Money. Καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας για το Opel Astra. Αυτό οφείλεται στο καλό επίπεδο εξοπλισμού που διέθετε το μοντέλο από τη βασική έκδοση.
Συν & Πλην
(+): Ποιότητα κατασκευής, ασφάλεια
(-): Χώροι