" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  24/2/2009
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Nissan Micra 1,4 5d του 2004
Αξιόπιστο και οικονομικό
Διαβάστηκε από 4322 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:24/2/2009
Το Nissan Micra 1,4 του 2004 έχει διαχρονική σχεδίαση, είναι αξιόπιστο, ευέλικτο και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις.
Κινητήρας. Το μοτέρ των 1,4 λίτρων αποδίδει 92 δυναμομετρημένους ίππους και διαθέτει πολύ καλή ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές λειτουργίας, στοιχείο που ευνοεί ιδιαίτερα κατά την κίνηση στην πόλη. Εκτός αυτής, το Micra 1,4 μπορεί να διατηρεί αυξημένες ταχύτητες κίνησης χωρίς δυσκολία, ωστόσο ο κινητήρας παράγει αισθητό θόρυβο σε υψηλούς ρυθμούς περιστροφής. Μεταξύ των θετικών χαρακτηριστικών του μηχανικού αυτού συνόλου είναι η ευστροφία και η θετική απόκριση στο πάτημα του γκαζιού.
Οδική συμπεριφορά. Το Micra δε θα τρομάξει τον οδηγό εφ' όσον αυτός επιδιώξει να κινηθεί σβέλτα, καθώς σε κάθε περίπτωση το αυτοκίνητο θα αρχίσει να γλιστράει με προοδευτικό τρόπο, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να το επαναφέρει στην επιθυμητή πορεία. Σε καλής ποιότητας δρόμο, το μικρό μοντέλο της Nissan παρουσιάζει καλά περιθώρια πρόσφυσης, ενώ η υποστροφή θα εμφανιστεί δύσκολα. Οι αισθητές κλίσεις που παρουσιάζει το αμάξωμα λόγω της μαλακής ρύθμισης της ανάρτησης δεν έχουν καμία αρνητική επίδραση στην οδική του συμπεριφορά. Την πολύ καλή εικόνα του αυτοκινήτου στο δρόμο συμπληρώνουν η απόδοση των φρένων και η αίσθηση του ανάλογου πεντάλ.
Εσωτερικό - Χώροι. Το γεμάτο καμπύλες ταμπλό στο εσωτερικό του ιαπωνικού μοντέλου έχει μοντέρνα αισθητική, ενώ τα δίχρωμα πλαστικά τμήματα αναβαθμίζουν την εικόνα του θαλάμου των επιβατών, με την ποιότητα κατασκευής τους να είναι ικανοποιητική. Οι στρογγυλές ενδείξεις του πίνακα οργάνων είναι ευανάγνωστες, με μοναδικό μειονέκτημα την απουσία της ένδειξης θερμοκρασίας του κυκλώματος νερού του κινητήρα. Από πλευράς χώρων, οι εμπρός επιβάτες δε θα συναντήσουν πρόβλημα όσον αφορά στο εσωτερικό πλάτος και χώρο για τα κεφάλια, ενώ τα καθίσματα προσφέρουν ικανοποιητική άνεση και μέτρια πλευρική στήριξη. Στο πίσω τμήμα του θαλάμου των επιβατών του νέου Micra, το πλάτος του καθίσματος προορίζεται για τη φιλοξενία δύο ενήλικων. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο διαθέσιμο χώρο για τα κεφάλια, κάτι που οφείλεται στο έντονα καμπύλο τελείωμα της οροφής. Όσον αφορά στον όγκο του χώρου αποσκευών, κυμαίνεται από 237 έως 371 λίτρα, ανάλογα με τη θέση του πίσω συρόμενου καθίσματος.
Μεταπωλητική αξία. Σε πολύ καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του Micra λόγω της υψηλής αξιοπιστίας που το διακρίνει, αλλά και του ονόματος Nissan.
Value for Money. Καλή είναι η σχέση τιμής-αξίας του μοντέλου. Αυτό οφείλεται στον καλό εξοπλισμό που διέθετε από τη βασική έκδοση σε ανταγωνιστική τιμή.
Συν & Πλην
(+): Αξιοπιστία, επιδόσεις, σχεδίαση
(-): Χώροι, θόρυβος κινητήρα, ατέλειες στο φινίρισμα
Σε δρόμο με στροφές, το Micra παρουσιάζει πολύ καλά περιθώρια πρόσφυσης, ενώ η υποστροφή θα εμφανιστεί μετά από πίεση του οδηγού.

Το ταμπλό του Micra έχει μοντέρνα αισθητική, ενώ η ποιότητα κατασκευής του είναι ικανοποιητική.Citroen C3 Aircross vs Peugeot 2008 vs Renault Captur

Δοκιμή: Νέο Mazda 2

Αποκλειστικό: Νέο Audi eQ3

Λύσεις στο αμάξι με 5 καθημερινά αντικείμενα

Η κίνηση στους δρόμους

Οδηγοί και μοτοσικλετιστές

Πέθανε η «κούρσα» ή πέθανε μόνο η φθηνή «κούρσα»;

Είναι το πρώτο ΤΤ έτοιμο να γίνει κλασσικό;

Hyundai i10 vs Kia Picanto vs Toyota Aygo

Δοκιμή: Υβριδικό Honda CR-V

Νέο DS 7 και σε Coupe;

Τι T-Cross, τι T-Roc: Που διαφέρουν;

Citroen C5 Aircross VS Audi Q3 VS VW Tiguan

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

RENAULT: Ανακάλυψε δροσιστικές, καλοκαιρινές προσφορές!

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές Peugeot για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Αυγούστου

περισσότερα »