Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Συγκριτικό Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  14/4/2009
Συγκριτικό Test
Citroen C3 Picasso 1,4 VS Hyundai Matrix 1,6 και Skoda Roomster 1,4
Προικισμένα μικρο-πολυ-χρηστικά
Διαβάστηκε από 24838 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:14/4/2009
Πρόκειται για τρία "ταλαντούχα" μικρά MPV, τα οποία στοχεύουν από κοινού να καλύψουν τις ανάγκες νέων οικογενειών, με το καινούργιο C3 Picasso να παραδίδει μαθήματα… "ζωγραφικής", το Roomster να πρωταγωνιστεί σε πρακτικότητα και το Matrix να δίνει ρέστα σε τιμή.
Mετά τα Xsara Picasso, C4 Picasso και C4 Grand Picasso, η Citroen εμπλουτίζει την γκάμα των πολυχρηστικών αυτοκινήτων της (τα οποία φέρουν το όνομα του διάσημου Ισπανού ζωγράφου) με το "C3 Picasso". Παράλληλα, τo εν λόγω μοντέλο αποτελεί την πρώτη απόπειρα της γαλλικής φίρμας στα μικρά MPV, όπου υπάρχουν πολλά και αξιόλογα αυτοκίνητα. Εμείς, μεταξύ αυτών, επιλέξαμε δύο από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας, όπως είναι το προσφάτως ανανεωμένο Matrix και το Roomster, που συνδυάζει στοιχεία από πολυχρηστικά και στέισον βάγκον οχήματα.
Πιο νεανικό σχεδιαστικά το C3 Picasso
To νεότερο μικρό MPV, το C3 Picasso, προσελκύει περισσότερο το ενδιαφέρον με τη "φρέσκια" εικόνα του αμαξώματός του, απέναντι στο πιο "ιδιαίτερο" αισθητικά Roomster και στο πιο συντηρητικό Matrix. Το σχήμα των φωτιστικών του σωμάτων, οι τονισμένοι προφυλακτήρες με τα μαύρα γυαλιστερά τμήματα και οι πολλές καμπύλες αποτελούν ορισμένα από τα βασικά εξωτερικά γνωρίσματα του γαλλικού αυτοκινήτου. Επιπλέον, από πλευράς διαστάσεων, ταιριάζει καλύτερα με τις αντίστοιχες του Matrix, παρά με του Roomster, με το πιο μακρύ, στενό, κοντό και με μεγαλύτερο μεταξόνιο αμάξωμα.
Συμφέρει περισσότερο σε τιμή το Matrix
Το μοντέλο της Hyundai, με τιμή από 11.990 ευρώ και με εξοπλισμό που περιλαμβάνει τα απαραίτητα σύγχρονα στοιχεία ανέσεων και ασφάλειας, αποτελεί την πιο συμφέρουσα πρόταση. Ακόμα πιο ελκυστική ως αγορά είναι η αμέσως πιο πλούσια έκδοση, με ESP και πλευρικούς αερόσακους, στα 12.500 ευρώ. Σε αυτή την τιμή ξεκινάει το C3 Picasso, αλλά χωρίς το απαραίτητο air condition και κάποιες ηλεκτρικές ευκολίες, που διαθέτει η έκδοση των 13.500 ευρώ. Ελκυστική τιμή εμφανίζει και το Roomster από το φθηνότερο μοντέλο των 13.013 ευρώ, χωρίς να του λείπει κάτι το άκρως απαραίτητο.
Συν & Πλην
Matrix 1,6
(+): Σχέση τιμής - αξίας, χώροι επιβατών, άνεση ανάρτησης, ορατότητα
(-): Σκληρά καθίσματα, αμεσότητα τιμονιού, ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους
Roomster 1,4
(+): Χώροι για επιβάτες και αποσκευές, εργονομία, πολυχρηστικότητα εσωτερικού, οδική συμπεριφορά
(-): Ατέλειες στη συναρμογή του ταμπλό, θόρυβος κινητήρα
C3 Picasso 1,4
(+): Σχεδίαση, ποιότητα κατασκευής, άνεση ανάρτησης, χώροι
(-): "Κούμπωμα" επιλογέα ταχυτήτων, ελλιπής εξοπλισμός βασικής έκδοσης, θέση ηχοσυστήματος

 
 Citroen C3 Picasso 1,4 VS Hyundai Matrix 1,6 και Skoda Roomster 1,4
Κινητήρες
Εσωτερικό
Στο δρόμο
Χώροι
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Τιμή - Εξοπλισμός
Συμπέρασμα