• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  1/6/2009
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Subaru Forester 2,0X του 2004
Με σπορτίφ χαρακτήρα
Διαβάστηκε από 3539 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:1/6/2009
Το Subaru Forester είναι ένα crossover 4x4 μοντέλο, το οποίο παρουσιάζει πολύ καλά χαρακτηριστικά στην εντός και εκτός δρόμου κίνηση.
Κινητήρας. Κάτω από το καπό του ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται ένα επίπεδος κινητήρας boxer 2,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 125 ονομαστικούς ίππους και 184 Nm ροπής στις 3.600 σ.α.λ. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο διακρίνεται για τα αποθέματα ροπής του στις χαμηλές στροφές, αλλά και για την λογική ένταση θορύβου που παράγει, ακόμα και στο υψηλότερο φάσμα λειτουργίας του. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 11,6 δλ., νούμερο αρκετά ικανοποιητικό σε σχέση με το μεγάλο βάρος του αμαξώματος, το οποίο φτάνει στα 1.413 κιλά.
Οδική συμπεριφορά. Το Subaru Forester προσφέρει πολύ καλή οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο, αλλά μπορεί να κινηθεί εξίσου άνετα και στο χώμα. Υπό πίεση, η υποστροφή θα κάνει την εμφάνισή της πρώτη, αλλά με απόλυτα προβλέψιμο και προοδευτικό τρόπο. Κατά την κίνηση σε χωμάτινες διαδρομές, το εξελιγμένο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης AWD έχει τη δυνατότητα μεταβολής της κατανομής της ροπής σε κάθε άξονα μέχρι και 67%-33%, επιτυγχάνοντας τα μέγιστα δυνατά περιθώρια πρόσφυσης όλων των τροχών. Οι αναρτήσεις φιλτράρουν με χαρακτηριστική άνεση τις όποιες ανωμαλίες του οδοστρώματος, προσφέροντας πολύ καλά επίπεδα άνεσης στους επιβάτες του, χωρίς ωστόσο να μειώνουν στο ελάχιστο την όρεξη του οδηγού να κινηθεί σε αρκετά γρήγορους ρυθμούς.
Εσωτερικό - Χώροι. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του Forester, η εικόνα που αντικρίζεις είναι αρκετά συντηρητική. Το ταμπλό αποτελείται από επίπεδες επιφάνειες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από καλής ποιότητας υλικά. Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται και η συναρμολόγηση, με αποτέλεσμα να μην παρατηρούνται ενοχλητικοί τριγμοί στο εσωτερικό του. Από πλευράς χώρων, ακόμα και 5 επιβάτες στην καμπίνα του ιαπωνικού μοντέλου δε θα αντιμετωπίσουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα κατά τις μετακινήσεις τους. Ο χώρος αποσκευών με χωρητικότητα 387 λίτρων βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας, αλλά διευκολύνει στη φόρτωσή του με το χαμηλό κατώφλι και το μεγάλο άνοιγμα της πόρτας που διαθέτει.
Μεταπωλητική αξία. Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του Forester. Αυτό οφείλεται κυρίως στο χαρακτήρα του μοντέλου, αλλά και στο όνομα της Subaru.
Value for Money. Καλή είναι η σχέση τιμής-αξίας του Forester, λόγω των εντός και εκτός δρόμου δυνατοτήτων που προσφέρει, αλλά και του σχετικά καλού εξοπλισμού.
Συν & Πλην
(+): Οδική συμπεριφορά, τετρακίνηση, άνεση
(-): Κατανάλωση, λιτή εικόνα εσωτερικού
Λιτό χαρακτηρίζεται το ταμπλό του Forester, αλλά τα υλικά που το αποτελούν είναι καλής ποιότητας.

Σε δρόμο με στροφές το ιαπωνικό μοντέλο διακρίνεται για την ουδετερότητα που παρουσιάζει, παρά τις έντονες κλίσεις.