• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  18/8/2009
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Nissan Micra 1,4 5d του 2004
Αξιόπιστες επιδόσεις
Διαβάστηκε από 1528 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:18/8/2009
To Nissan Micra είναι ένα αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας, που διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας αλλά και για τις καλές επιδόσεις που προσφέρει ο 1.400άρης κινητήρας του.
Κινητήρας
Ο κινητήρας 1,4 λίτρων του Nissan Micra αποδίδει 92 δυναμομετρημένους ίππους και 137 Nm ροπής, νούμερα που μπορούν να κάνουν το ιαπωνικό μοντέλο να κινηθεί σε αρκετά σβέλτους ρυθμούς. Έτσι, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 11,3 δλ., επίδοση αρκετά καλή για τα 1.019 κιλά του αυτοκινήτου. Μεταξύ των θετικών χαρακτηριστικών του μηχανικού αυτού συνόλου είναι η ευστροφία και η θετική απόκριση στο πάτημα του γκαζιού.
Οδική συμπεριφορά
Στον ανοιχτό δρόμο το αμάξωμα του μικρού Nissan παρουσιάζει πολύ καλή σταθερότητα ακόμα και με υψηλές ταχύτητες κίνησης. Η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης προσφέρει στους επιβάτες ικανοποιητική άνεση στο ταξίδι και στην πόλη. Οι αισθητές κλίσεις που παρουσιάζει το αμάξωμα δεν επηρεάζουν τα οδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Σε οδόστρωμα χαμηλής ποιότητας, το Micra δε θα τρομάξει τον οδηγό εφ' όσον αυτός επιδιώξει να κινηθεί σβέλτα, καθώς, σε κάθε περίπτωση, το αυτοκίνητο θα αρχίσει να γλιστράει με προοδευτικό τρόπο, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να το επαναφέρει στην επιθυμητή πορεία.
Εσωτερικό - Χώροι
Μπαίνοντας στο εσωτερικό του Micra αντικρίζεις μία σύγχρονη εικόνα, ανάλογη με την εξωτερική σχεδίαση του αυτοκινήτου. Η ποιότητα των υλικών σε ταμπλό και πόρτες είναι καλή, αλλά εντοπίζονται κάποιες μικρές ατέλειες στη συναρμολόγηση. Από πλευράς χώρων, οι πίσω επιβάτες θα αντιμετωπίσουν ένα μικρό πρόβλημα με τα κεφάλια τους, αφού ο χώρος που προσφέρεται δεν είναι ικανοποιητικός. Επίσης, άτομα με ύψος άνω του μέσου όρου ίσως χρειαστεί να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις όσον αφορά στα γόνατα. Ο όγκος του χώρου αποσκευών κυμαίνεται από 237 έως 371 λίτρα, ανάλογα με τη θέση του πίσω καθίσματος.
Μεταπωλητική αξία
Πολύ καλή είναι η μεταπωλητική αξία του μοντέλου, λόγω της αξιοπιστίας που έχει παρουσιάσει αλλά και της εμπιστοσύνης που προσδίδει το όνομα "Nissan".
Value for Money
Απλά καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας του μοντέλου. Πάντως, το πακέτο εξοπλισμού που διέθετε από τη βασική έκδοση των 1,4 λίτρων ήταν αρκετά καλό.
Συν & Πλην
(+): Κινητήρας, οδική συμπεριφορά
(-): Χώροι, ατέλειες συναρμολόγησης
Το πίσω τμήμα του ιαπωνικού μοντέλου ταιριάζει απόλυτα με το χαρακτήρα του, αλλά και με το υπόλοιπο σύνολο.

Το ταμπλό του Micra έχει σύγχρονη σχεδίαση διαθέτοντας υλικά καλής ποιότητας, που έχουν όμως μέτρια συναρμολόγηση.