• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  23/12/2009
TEST
Seat Exeo 1,8T
Επιστροφή στα σεντάν
Διαβάστηκε από 23435 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:23/12/2009
Το Seat Exeo είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με καλά οδηγικά χαρακτηριστικά.
Μετά από την 5ετή - όχι επιτυχημένη - πορεία της προηγούμενης γενιάς του Toledo στις ευρωπαϊκές αγορές, η Seat επιστρέφει στα σεντάν με το νέο Exeo.
Στα πλαϊνά του το Exeo εμφανίζει τους δεσμούς του με την προηγούμενη γενιά του Α4, που υφίστανται και σε μηχανολογικό επίπεδο.
Η Seat έκανε το μεγάλο βήμα το 2004 και με αφορμή το νέο σχεδιαστικό προφίλ της, που αφορά σε δυναμικής σχεδίασης αμαξώματα, παρουσίασε το Toledo σε πεντάθυρη έκδοση. Η ιδιαίτερη σχεδίασή του ωστόσο -και ειδικά στο πίσω μέρος του- δεν εκτιμήθηκε από το κοινό της συγκεκριμένης κατηγορίας, γεγονός που επηρέασε τις πωλήσεις του. Μετά από 5 χρόνια, η Seat επιστρέφει στον παραδοσιακό τύπο αμαξώματος αυτής της κατηγορίας και με το Exeo προσβλέπει να ξανακερδίσει το κοινό της. Το Exeo έχει όλα τα εχέγγυα να επιτύχει κάτι τέτοιο, βασιζόμενο σε μεγάλο βαθμό στο προηγούμενης γενιάς αδελφό Audi A4.
Πιο κοντά στα πρότυπα της κατηγορίας
Εμφανισιακά το Exeo δεν μπορούμε να πούμε ότι κερδίζει τις εντυπώσεις, αφού είναι αρκετά συντηρητικό. Αυτό όμως ορισμένες φορές λειτουργεί θετικά για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Η Seat με τις κατάλληλες στιλιστικές της προσθήκες -ιδιαίτερα στο εμπρόσθιο μέρος (δυναμικής σχεδίασης προφυλακτήρας και όμορφα φωτιστικά σώματα)- το εντάσσει στην γκάμα του με αρκετά επιτυχημένο τρόπο. Ωστόσο στα πλαϊνά μέρη και πίσω το Exeo στερείται έμπνευσης και δείχνει αναχρονιστικό.
Εκδόσεις
Το Exeo είναι διαθέσιμο με 3 βενζινοκινητήρες στη χώρα μας, με το βασικό να είναι 1,6 λίτρων, απόδοσης 102 ίππων. Η έκδοση που δοκιμάζουμε κινείται με τον υπερτροφοδοτούμενο 20βάλβιδο κινητήρα των 1,8 λίτρων του ομίλου (ναι, ναι, το γνωστό!), με απόδοση 150 ίππων, ενώ στην γκάμα του διατίθεται και ο πιο ισχυρός και σύγχρονος κινητήρας TSI του ομίλου, με απόδοση 200 ίππων στα 2 λίτρα. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 18.900 ευρώ.
Συν & Πλην
(+): Ποιότητα κατασκευής, κινητήρας - επιδόσεις, οδική συμπεριφορά και αίσθηση
(-): Συντηρητική σχεδίαση αμαξώματος, πλευρική στήριξη καθισμάτων

 
 Seat Exeo 1,8T
Εσωτερικό - Χώροι
Oδική συμπεριφορά
Κινητήρας - Επιδόσεις
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός - Τιμή