• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  17/8/2010
Test mtx
Μεταχειρισμένο Kia Picanto 1,1 του 2006
Picant(ικ)o μίνι
Διαβάστηκε από 10167 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:17/8/2010
Το Kia Picanto είναι ένα μίνι αυτοκίνητο, το οποίο διακρίνεται για την ασφαλή οδική συμπεριφορά, την καλή ποιότητα κατασκευής, αλλά και τον οικονομικό του χαρακτήρα.
Κινητήρας
Ο κινητήρας του Picanto είναι τετρακύλινδρος με τρεις βαλβίδες ανά κύλινδρο και έναν εκκεντροφόρο τοποθετημένο επικεφαλής. Η ισχύς που αποδίδει είναι αρκετά ικανοποιητική για τα δεδομένα αυτής της κλάσης των μηχανικών συνόλων (67 δυναμομετρημένοι ίπποι), ενώ και η ροπή που αποδίδεται βρίσκεται σε ανάλογα επίπεδα (108 Nm/ 2.810 σ.α.λ.). Ωστόσο, σχετικά με τη ροπή, το στοιχείο που εντυπωσιάζει και σίγουρα εκτιμάται εντός πόλεως είναι ότι φτάνει τη μέγιστη τιμή της σε χαμηλό φάσμα περιστροφής. Οι επιδόσεις είναι καλές, αν και οι πέντε σχέσεις του χειροκίνητου κιβωτίου είναι σχετικά μακριές.
Οδική συμπεριφορά
Σε δρόμο με στροφές οι κλίσεις είναι αισθητές χωρίς να προβληματίζουν και το Picanto μπορεί να κινηθεί εμφανίζοντας μια αξιοσημείωτα ασφαλή συμπεριφορά, με βασική αντίδραση την υποστροφή σε συνθήκες έντονης πίεσης. Υπερστροφή εμφανίζεται με βίαιη επιβράδυνση μέσα στη στροφή, αλλά δεν έχει μεγάλη διάρκεια ως φαινόμενο και σπάνια θα απασχολήσει τον οδηγό. Στην εθνική οδό η σταθερότητα είναι πολύ καλή ακόμη και κοντά στην τελική ταχύτητα, ενώ πάγιος σύμμαχος του οδηγού είναι το σύστημα πέδησης. 
Εσωτερικό - Χώροι
Μπαίνοντας στο εσωτερικό του Picanto η γενική εικόνα είναι ευχάριστη, ενώ σε καλά επίπεδα κυμαίνονται το φινίρισμα και η συναρμολόγηση. Η κεντρική κονσόλα είναι αισθητά στραμμένη προς τον οδηγό και διαθέτει διακόπτες και χειριστήρια σε σωστές αποστάσεις από τον οδηγό, ενισχύοντας την εργονομία του εσωτερικού χώρου. Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε καλό επίπεδο, με όλα τα πλαστικά τμήματα να είναι σκληρά στην υφή, χωρίς όμως να δείχνουν φτηνά. Στον τομέα των χώρων, η κατάσταση είναι ικανοποιητική, μιας και τέσσερις ενήλικες δε θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα και μόνο οι υψηλόσωμοι ίσως ενοχληθούν από τον αέρα για το κεφάλι τους στο πίσω κάθισμα. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 157 λίτρων, ενώ κάτω από το δάπεδο υπάρχουν χώροι για διάφορα αντικείμενα.
Μεταπωλητική αξία
Σε απλά καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του κορεάτικου μοντέλου, λόγω της κατηγορίας που ανήκει, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον τομέα των μεταχειρισμένων.
Value for Money
Πολύ καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας του Kia Picanto, λόγω του σχετικά καλού επιπέδου εξοπλισμού που διέθετε στη βασική έκδοση, σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή. 
(+):  Οδική συμπεριφορά, αξιοπιστία, κατανάλωση
(-): Άνεση ανάρτησης, χώρος αποσκευών
Στο εσωτερικό του Picanto η γενική εικόνα είναι ευχάριστη, ενώ σε καλά επίπεδα κυμαίνονται το φινίρισμα και η συναρμολόγηση.

Στο πίσω μέρος το Kia Picanto έχει σχετικά λιτή σχεδίαση, που όμως αποπνέει μία νεανική εικόνα.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Citroen C1 1,0 5d
Chevrolet Matiz 1,0
Daihatsu Cuore 1,0 5d
Fiat Panda 1,2
Hyundai Atos Prime
Peugeot 107 1,0 5d
Suzuki Alto 1,1
Toyota Aygo 1,0 5d
Από το 2003 μέχρι σήμερα
Η πρώτη γενιά του Picanto της Kia έκανε ντεμπούτο το Σεπτέμβριο του 2003 (μοντέλο που αναφερόμαστε) και τέσσερα χρόνια αργότερα δέχθηκε facelift, με το μοντέλο αυτό να διατίθεται σήμερα στις εκθέσεις Kia.
Τιμή αγοράς 2006: 9.790 ευρώ
Τιμή αγοράς 2010: 5.000 ευρώ
Τιμή πώλησης 2010: 5.600 ευρώ

 
 Μεταχειρισμένο Kia Picanto 1,1 του 2006
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός