" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  24/8/2010
Test mtx
Μεταχειρισμένη Skoda Fabia 1,4 16V του 2007
Διαβάστηκε από 5206 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:24/8/2010
Συμφέρουσα λύση… γι αυτούς που θέλουν ένα μικρό, ασφαλές και πρακτικό αυτοκίνητο, με καλή οδική συμπεριφορά και ποιότητα κατασκευής.
Κινητήρας
Κάτω από το καπό της Fabia βρίσκεται τοποθετημένο ένα 16βάλβιδο μηχανικό σύνολο 1,4 λίτρων, το οποίο αποδίδει 95 δυναμομετρημένους ίππους και 136 Nm ροπής, νούμερα που προσφέρουν στο αμάξωμα των 1.109 κιλών ικανοποιητικές επιδόσεις. Στον τομέα των ρεπρίζ οι σχετικά μακριές ταχύτητες ρίχνουν τους ρυθμούς, ωστόσο η ελαστικότητα που εμφανίζει το μοτέρ στις αστικές μετακινήσεις είναι καλή.
Οδική συμπεριφορά
Ο τομέας της οδικής συμπεριφοράς αποτελεί ένα από τα "ατού" της Fabia, χωρίς παράλληλα να μειονεκτεί σημαντικά στην προσφερόμενη άνεση. Στις αστικές μετακινήσεις, η Fabia είναι εύκολη στους χειρισμούς, ενώ κατά τη διέλευσή της από ανωμαλίες του οδοστρώματος, η ανάρτηση δεν ταλαιπωρεί τους επιβάτες. Εκτός πόλης, ο οδηγός είναι σε θέση να κινηθεί σε σβέλτους ρυθμούς, εξαντλώντας τα αποθέματα ισχύος του κινητήρα, εκμεταλλευόμενος το καλό "πάτημα" του αυτοκινήτου.
Εσωτερικό - Χώροι
Μπαίνοντας στο εσωτερικό της Fabia, η εικόνα που αντικρίζεις είναι συντηρητική, με την εργονομία να βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα. Από πλευράς ποιότητας, τα σκληρά πλαστικά που συναντώνται με τη διαφορετική υφή μεταξύ τους ικανοποιούν για τα δεδομένα της κατηγορίας, όπως και ένα μικρό τμήμα επένδυσης από αφρώδες υλικό. Στον τομέα των χώρων, 4 ενήλικες επιβάτες δε θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, ενώ τις αποσκευές τους θα τις τοποθετήσουν με άνεση σε ένα πορτ μπαγκάζ με χωρητικότητα 300 λίτρων.
Μεταπωλητική αξία
Σε απλά καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του μοντέλου, κάτι που οφείλεται στη θετική εικόνα που παρουσιάζει σχεδόν σε όλους τους τομείς.
Value for Money
Σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκεται η σχέση τιμής - αξίας του μοντέλου, λόγω της χαμηλής τιμής στην οποία το συναντάμε ως μεταχειρισμένο, σε συνδυασμό με το καλό επίπεδο εξοπλισμού.
(+): Οδική συμπεριφορά, ποιότητα, χώροι
(-): Θόρυβος κινητήρα, ατέλειες στο φινίρισμα
Το ταμπλό της Fabia αποτελείται από σκληρά και μαλακά πλαστικά με καλή ποιότητα, ενώ η εικόνα του είναι σχετικά συντηρητική.

Από πλευράς σχεδίασης, το πίσω τμήμα του μοντέλου διαθέτει σύγχρονα χαρακτηριστικά και προσδίδει στιβαρότητα.

10 δημοφιλέστεροι ανταγωνιστές
Ford Fiesta 1,4 5d
Hyundai Getz 1,4 5d
Mitsubishi Colt 1,3
Nissan Micra 1,4 5d
Opel Corsa 1,4 5d
Peugeot 207 1,4
Seat Ibiza 1,4 5d
Suzuki Swift 1,3 5d
Toyota Yaris 1,3 5d
VW Polo 1,4 5d
Από το 1999 μέχρι σήμερα
Η πρώτη γενιά Fabia παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο του 1999 και 8 χρόνια αργότερα έκανε ντεμπούτο η δεύτερη γενιά (μοντέλο που αναφερόμαστε), η οποία δέχθηκε facelift αλλά και καινούριους κινητήρες στις αρχές του 2010.
Τιμή αγοράς 2007: 12.590 ευρώ
Τιμή αγοράς 2010: 6.500 ευρώ
Τιμή πώλησης 2010: 7.300 ευρώ

 
 Μεταχειρισμένη Skoda Fabia 1,4 16V του 2007
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός