• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  21/9/2010
Πρώτη επαφή
Νέο Nissan Micra
Επιστροφή στην απλότητα…
Διαβάστηκε από 9650 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:21/9/2010
Στο νέο Nissan Micra όλα έχουν εξελιχθεί με βάση την απλότητα. Από τη νέα ελαφριά πλατφόρμα και τους σούπερ-οικονομικούς κινητήρες, μέχρι το εξωτερικό ντιζάιν. Αυτό απαιτούν οι νέοι στόχοι, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την επικείμενη διάθεση του αυτοκινήτου σε τουλάχιστον 160 διαφορετικές αγορές παγκοσμίως!
Η εμφάνιση του νέου Nissan Micra είναι σαφέστατα πιο ήπια σε σχέση με αυτή του τωρινού μοντέλου, προσδίδοντας πάντως περισσότερη κομψότητα.
Με μια ματιά
Η τέταρτη γενιά Micra
Με εντελώς νέα σχεδίαση
Ελαφρώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις
Με πολύ οικονομικούς κινητήρες
Στη χώρα μας τον Οκτώβριο
Παγκοσμιοποίηση και απλότητα. Αυτές είναι οι δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν την τέταρτη γενιά του Nissan Micra. Η πρώτη αφορά στην κατασκευή του αυτοκινήτου σε τέσσερα διαφορετικά εργοστάσια (Ινδία, Κίνα, Ταϊλάνδη, Μεξικό) και στην πώλησή του τουλάχιστον σε 160 χώρες παγκοσμίως. Η δεύτερη έρχεται ως συμπλήρωση της πρώτης, ώστε να μπορέσει το νέο Micra να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις διαφορετικές ανάγκες τόσο πολλών αγορών. Σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη και κατά συνέπεια στη χώρα μας, τα Micra που θα εισαχθούν θα προέρχονται από την Ινδία, με τις πωλήσεις να ξεκινούν μέσα στον Οκτώβριο.
Λιγότερο εντυπωσιακή, αλλά σύγχρονη σχεδίαση
Σημαντική διαφοροποίηση συναντούμε στην εξωτερική αισθητική της νέας γενιάς Micra, σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Πλέον, έχουν υιοθετηθεί πιο απλές και απαλές καμπύλες, μικρότερων διαστάσεων φωτιστικά, περισσότερες γυάλινες επιφάνειες και τροχοί τοποθετημένοι ακριβώς στα άκρα του αμαξώματος. Οι αλλαγές αυτές έχουν ως αποτέλεσμα το νέο Micra να μην είναι τόσο εντυπωσιακό αισθητικά όσο το προηγούμενο, όμως είναι δεδομένο ότι έγιναν ώστε να βελτιώσουν άλλους τομείς: για παράδειγμα, η περιμετρική ορατότητα είναι κορυφαία για την κατηγορία, ο αεροδυναμικός συντελεστής έρχεται μειωμένος (Cd:= 0,31) και το πάτημα, ελέω του μεγαλύτερου μεταξονίου και των μετατροχίων, είναι πιο σίγουρο από το παρελθόν.
iΝFO
Το νέο Nissan Micra αναμένεται στη χώρα μας τον Οκτώβριο σε τιμές που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές. Από τη βασική του έκδοση θα υπάρχουν το ESP, η ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού, το air condition και τα εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα.
Διαστάσεις (χλστ.)
 Υπάρχον MicraΝέο MicraΔιαφορά
Μήκος3.7193.780+61
Πλάτος1.6601.675+15
Ύψος 1.5401.525-15
Μεταξόνιο2.4302.450+20

 
 Νέο Nissan Micra
Παραγωγή στην Ινδία
Εσωτερικό
Χώροι
Στο δρόμο
Κινητήρες
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Οι 3 γενιές του Nissan Micra