• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  23/11/2010
TEST
Seat Leon Ecomotive 1,6 TDI CR 105PS
Σε οικολογικό μοτίβο
Διαβάστηκε από 14501 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:23/11/2010
Με επεμβάσεις σε καίρια σημεία, που εξασφαλίζουν μείωση των ρύπων και της κατανάλωσης και τη χρήση πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρων 105 ίππων, το Leon Εcomotive αποτελεί το πιο "καθαρό" αλλά πάντα ευχάριστο οδηγικά Leon στην γκάμα του δημοφιλούς μοντέλου.
Στο δρόμο και αυτό το Leon παραμένει ευχάριστο οδηγικά, προβάλλοντας δυναμικά χαρακτηριστικά κίνησης μέσω της σφιχτής ρύθμισης της ανάρτησης. Η άνεση, ωστόσο, βρίσκεται σε καλά επίπεδα.
Το πιο "καθαρό" Leon ενσωματώνει την τεχνολογία-φιλοσοφία Ecomotive της εταιρείας, που στηρίζεται σε έναν πετρελαιοκινητήρα με φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων (1,6 λίτρων στην περίπτωση του Leon), με νέο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης, στην εφαρμογή δείκτη αλλαγής των σχέσεων, της μείωσης του βάρους του αμαξώματος και στη χρησιμοποίηση ελαστικών χαμηλής αντίστασης κύλισης. Το σύστημα Start/Stop του κινητήρα και της ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση συμπληρώνει τα μέτρα που έχει λάβει αυτό το Leon για να επιτύχει τα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και ρύπων που προβάλλει. Το Leon Ecomotive βασίζεται στην πλούσια έκδοση Style του Leon και δε διαφέρει αισθητικά σε τίποτα από εκείνο, παραμένοντας ξεχωριστό, με έντονα δυναμικό προφίλ. Η μάσκα στο εμπρός μέρος αποτελεί και το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της έκδοσης, αφού αντί για τις γνωστές κάθετες γρίλιες της εισαγωγής αέρα, εκείνη είναι "κλειστή" για καλύτερη αεροδυναμική.
Σε σχέση με το Leon 1,2 TSI των 105 ίππων (με αριθμούς):
• 0,4 δλ. πιο αργό στο 0-100 χλμ./ώρα
• 1,4 δλ. πιο αργό στο 60-100 χλμ./ώρα με 4η
• 2,3 δλ. πιο αργό στο 80-120 χλμ./ώρα με 5η
• 1,9 λτ./100 χλμ. χαμηλότερη κατανάλωση
• 33 γρ./χλμ. λιγότερα CO2
• 132 ευρώ κέρδος/χρόνο από τη μη καταβολή τελών κυκλοφορίας
• 4.300 ευρώ ακριβότερο στην ίδια έκδοση (Style)

 
 Seat Leon Ecomotive 1,6 TDI CR 105PS
Εσωτερικό - Χώροι
Κινητήρας - Επιδόσεις
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Τιμή - εξοπλισμός