" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  15/12/2010
TEST
Νέο VW Passat 1,4 TSI 122 PS BlueMotion Technology
Pass(at) the top!
Διαβάστηκε από 78622 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:15/12/2010
Η καινούργια 7η γενιά του καινούργιου Passat μοιράζεται πολλά μηχανικά στοιχεία με το μοντέλο που αντικαθιστά, ωστόσο βελτιώνεται σε διάφορους επιμέρους τομείς, που αφορούν στην άνεση και στην ασφάλεια, αποκτώντας παράλληλα και, μέσω της νέας σχεδίασής του, πιο επιβλητικό παρουσιαστικό.
"Easy Open" πορτ μπαγκάζ 
Το νέο σύστημα "Easy Open" του χώρου αποσκευών, προσφέρει μεγάλη ευκολία σε όποιον θελήσει να ανοίξει το αντίστοιχο καπό αλλά τα χέρια του είναι φορτωμένα, καθώς με μια συγκεκριμένη κίνηση με το πόδι (όπως φαίνεται από την σχετική εικόνα) αυτομάτως, αυτό ανοίγει.
Το δημοφιλές μεσαίο αυτοκίνητο της VW, το Passat είναι από τα σημαντικότερα μοντέλα της γερμανικής φίρμας, το οποίο στην 37ετή παρουσία του και μέχρι τις 6 γενιές του, έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 15.000.000 οχήματα, στοιχείο που του προσδίδει τον τίτλο του πιο επιτυχημένου μεσαίου οικογενειακού στην Ευρώπη. Ύστερα λοιπόν από 5 χρόνια παρουσίας της τελευταίας και 6ης γενιάς του, ήρθε ο χρόνος της αντικατάστασής του από το νέο ομώνυμο διάδοχό του, ο οποίος βασίζεται αρκετά, από μηχανικής πλευράς, στο προγενέστερο, όμως έρχεται με βελτιώσεις σχεδόν σε όλους τους τομείς. Έτσι, μπορεί η πλατφόρμα και οι κινητήρες, μέχρι ενός σημείου, να μην αλλάζουν, παρέχεται όμως αμάξωμα νέας σχεδίασης, καλύτερης ποιότητας και με αλλαγμένο εσωτερικό διάκοσμο και ανάρτηση με βελτιωμένη άνεση καθώς και αρκετά συστήματα νέας τεχνολογίας.
Περισσότερο επιβλητικό εξωτερικά
Σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, το νέο Passat είναι πλήρως αλλαγμένο, εξωτερικά, ενώ οι σχεδιαστές της VW υιοθέτησαν αισθητικά στοιχεία από το κορυφαίο στην γκάμα VW Phaeton, ώστε να του προσδώσουν τον απαραίτητο για μεσαίο αυτοκίνητο πολυτελή αέρα. Στο εμπρόσθιο άκρο, το αυτοκίνητο παρουσιάζεται πιο πλατύ και χαμηλό από πριν, αλλά και με περισσότερο δυναμισμό, που εκπέμπεται από τα νέα πολυγωνικά φωτιστικά, τη χρωμιωμένη μάσκα και το νέο προφυλακτήρα. Στο πλάι, διακρίνεται η τονισμένη οριζόντια νεύρωση, που διατρέχει όλο το μήκος του αμαξώματος, αλλά και οι νέοι, πιο σφηνοειδείς, εξωτερικοί καθρέφτες. Αντίστοιχα στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα παραπέμπουν στο Phaeton, ενώ από πλευράς διαστάσεων, μεταβολή υπάρχει στο κατά μόλις 4 χλστ. μεγαλύτερο μήκος.
Από 20.840 ευρώ με τρεις κινητήρες βενζίνης
Η γκάμα του νέου Passat περιλαμβάνει τα TSI μηχανικά σύνολα των 1,4 (BlueMotion Technology), 1,8 και 2,0 λτ. ονομαστικής απόδοσης 122, 160 και 210 ίππων, με τιμή από 20.840, (ή 19.880 ευρώ με απόσυρση). Παράλληλα, διατίθεται και με ντίζελ κινητήρα 1,6 TDI BlueMotion Technology, ισχύος 105 ίππων, με κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 114 γρ./χλμ., με τιμή από 24.440 ευρώ. Ο εξοπλισμός από τις βασικές εκδόσεις είναι πλήρης ανέσεων και ασφάλειας, ενώ όλοι οι βενζινοκινητήρες μπορούν να εφοδιαστούν και με το αυτόματο κιβώτιο DSG (από 22.260 το 1,4 TSI BlueMotion Technology).
(+): • Κινητήρας •Επιδόσεις •Κατανάλωση •Άνεση •Χώροι •Ποιότητα •Οδική συμπεριφορά
(-): Σχεδόν όμοιο εσωτερικό σε σχέση με το προγενέστερο
Εξωτερικές διαστάσεις:
Μήκος: 4.769 χλστ., πλάτος: 1.820 χλστ., ύψος: 1.470 χλστ. και μεταξόνιο: 2.712 χλστ.

 
 Νέο VW Passat 1,4 TSI 122 PS BlueMotion Technology
Κινητήρας
Εσωτερικό
Χώροι
Πληθώρα νέων προαιρετικών τεχνολογιών για περισσότερη ασφάλεια
Στο δρόμο
Συμπέρασμα
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός - Τιμή- Βαθμολογία