Αφιέρωμα

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  13/4/2011
Αφιέρωμα
6 ευρύχωρα μικρομεσαία σεντάν!
Διαβάστηκε από 34562 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:13/4/2011
Οι αφίξεις αρκετών νέων μικρομεσαίων σεντάν τους τελευταίους μήνες  αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον σε μια κατηγορία ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα μας. Μια κατηγορία αμιγώς οικογενειακή καθώς συνδυάζει την οδική συμπεριφορά, τις επιδόσεις και τις προσιτές τιμές με τους χώρους.
Οι αφίξεις αρκετών νέων μικρομεσαίων σεντάν τους τελευταίους μήνες αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον σε μια κατηγορία ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα μας. Μια κατηγορία αμιγώς οικογενειακή καθώς συνδυάζει την οδική συμπεριφορά, τις επιδόσεις και τις προσιτές τιμές με τους χώρους.
Η κατηγορία των σεντάν μεσουρανούσε στη χώρα μας τις προηγούμενες δεκαετίες. Μοντέλα όπως το Nissan Sunny και το Toyota Corolla έγραψαν πραγματικά ιστορία και βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων για πολλά χρόνια. Εξ΄ άλλου το σύνδρομο της κούρσας ήταν, και είναι, βαθιά ριζωμένο στη συνείδηση του έλληνα καταναλωτή. 
Μετά από μια περίοδο κάμψης με βασικότερο ίσως λόγο την αλλαγή φιλοσοφίας των κατασκευαστών, έριξαν το βάρος στα χάτσμπακ καθώς έφτασαν μέχρι και στη κατάργηση ορισμένων σεντάν εκδόσεων από την γκάμα τους, σήμερα όλα δείχνουν ότι η κατηγορία ξαναέρχεται στο προσκήνιο. 
Κι´αυτό γιατί μπορούν να προσφέρουν και μάλιστα πλουσιοπάροχα, όλες τις αρετές ενός μικρομεσαίου (χαμηλό κόστος κτήσης και συντήρησης, μικροί σε κυβισμό και οικονομικοί κινητήρες κ.λ.π.), ενώ την ίδια στιγμή έχουν σοβαρό προβάδισμα στους χώρους. Αυτό προκύπτει από τα αμαξώματα τους που συνήθως είναι αρκετά μακρύτερα από τα αντίστοιχα των 5θυρων εκδόσεων, ενώ τομείς όπως η πολύ καλή οδική συμπεριφορά αλλά και η κορυφαία ασφάλεια σε κάθε περίπτωση διατηρούνται. 
Χαρακτηριστικά που διαθέτουν και τα έξι μοντέλα που σας παρουσιάζουμε στο αφιέρωμα μας. Πρόκειται για τα ολοκαίνουργια Volkswagen Jetta και Ford Focus, το σχετικά καινούργιο Fluence της Renault αλλά και τα δημοφιλή Chevrolet Cruze ,Toyota Corolla και Mitsubishi Lancer όλα με κινητήρες 1,5 ή 1,6 λίτρων (εξαίρεση αποτελεί το Jetta που χρησιμοποιεί το υπερτροφοδοτούμενο 1,2 TSI σύνολο των 105 όμως ίππων).

 
 6 ευρύχωρα μικρομεσαία σεντάν!
Chevrolet Cruze 1.6
Ford Focus 4d 1.6
Mitsubishi Lancer 1.5
Renault Fluence 1.6
Toyota Corolla 1.6
VW Jetta 1.2 TSI