To μικρό όχημα της Mazda θα έχει κατανάλωση τα 3,3 λίτρα!

To μικρό όχημα της Mazda θα έχει κατανάλωση τα 3,3 λίτρα!

Με άμεσο ψεκασμό το Mazda2

(14/6/2011)

Η Mazda θα συνδυάσει την διάθεση της ανανεωμένης εκδοχής του μικρού της μοντέλου 2 με την πρώτη εφαρμογή σε μοντέλο παραγωγής της του νέου 1,3 SkyActiv κινητήρα με άμεσο ψεκασμό καυσίμου. Το μοντέλο θα είναι ιδιαίτερα οικονομικό, με κατανάλωση στα 3,3 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

H μικρή ανανέωση για το Mazda2 ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη στο μέσο του κύκλου ζωής του μικρού ιαπωνικού μοντέλου με σκοπό την τόνωση της εμπορικής του καριέρας. Τα σπουδαιότερα όμως έχουν να κάνουν με την πρώτη εφαρμογή σε μοντέλο παραγωγής της Mazda του νέου 1,3 SkyActiv κινητήρα με άμεσο ψεκασμό καυσίμου. H νέος κινητήρας ξεχωρίζει για την εντυπωσιακά υψηλή σχέση συμπίεσης που διαθέτει (14,0:1), αλλά και για το έξυπνο σύστημα start/stop που χρησιμοποιεί και το οποίο απαιτεί λιγότερο καύσιμο από άλλα ανάλογα συστήματα για να επαναλειτουργήσει τον κύκλο καύσης. Έτσι ο νέος μικρού κυβισμού κινητήρας της Mazda υπόσχεται να είναι ένας από τους οικονομικότερους στην ιστορία της φίρμας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Μάλιστα η ιαπωνική φίρμα κάνει λόγο για μια μέση κατανάλωση της τάξης των 3,3 λτ./100 χλμ. Ο κινητήρας χρησιμοποιεί έξυπνη τεχνολογία για να επιτύχει τους στόχους της χαμηλής κατανάλωσης και των ανάλογων εκπομπών CO2 και η οποία περιλαμβάνει ψυχόμενο σύστημα επανακυκλοφορίας καυσαερίων για την αντιμετώπιση της προανάφλεξης, μπεκ ψεκασμού πολλαπλών οπών για ψύξη του θαλάμου καύσης, πρωτοποριακά σχεδιασμένο πιστόνια, διπλό μεταβλητό χρονισμό και ελαφρά κινούμενα μέρη για μείωση των τριβών. Η Mazda δεν έχει ανακοινώσει ακόμα κανένα επίσημο στοιχείο που να αφορά την ισχύ και τη ροπή του κινητήρα, οπότε απλά περιμένουμε τα καλά νέα!
NEO PROACE
NISSAN