Συνέντευξη με τον Μάριο Μπαρκή, Εμπορικό Διευθυντή της Lion Ελλάς ΑΕ:

Συνέντευξη με τον Μάριο Μπαρκή, Εμπορικό Διευθυντή της Lion Ελλάς ΑΕ:

«Η πετρελαιοκίνηση θα τύχαινε καλής ανταπόκρισης»

(14/7/2011)

Στελέχη των εταιρειών μιλούν στο www.autotriti.gr σχολιάζοντας την έως τώρα πορεία της αγοράς αυτοκινήτου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Α.Τ.: Κάντε μας ένα σχόλιο για την πορεία των πωλήσεων της εταιρείας σας, σε σχέση, τόσο με την προ-κρίσης περίοδο, όσο και με την περσινή.


Μ.Μ.: Οι ταξινομήσεις μας για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2011 ήταν 1655 αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας μείωση κοντά στο 42% σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια (2009 και 2010). Η πτώση των πωλήσεων μας ακολουθεί τη γενικότερη πορεία της αγοράς.

Α.Τ.: Από τα στοιχεία που διαθέτετε, πόσο έχει βοηθήσει το μέτρο της απόσυρσης;

Μ.Μ.: Το τελευταίο τρίμηνο έχουν ταξινομηθεί με χρήση του μέτρου της απόσυρσης 8100 αυτοκίνητα. Οι ταξινομήσεις αυτές αντιπροσωπεύουν το 40% των λιανικών ταξινομήσεων, με άλλα λόγια σχεδόν 1 στις 2 παραγγελίες έχει απόσυρση. Όμως αν και η συμμετοχή της απόσυρσης (σαν ποσοστό) είναι σημαντική, το θετικό αποτέλεσμα σε ότι αφορά στο σύνολο των ταξινομήσεων είναι περιορισμένο αφού η αγορά συνεχίζει να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Α.Τ.: Με βάση τις εκτιμήσεις σας, πως αναμένετε να κινηθεί η αγορά το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους;

Μ.Μ.: Το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον δεν μας επιτρέπει να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Τους επόμενους τρεις μήνες η αγορά θα συντηρηθεί κυρίως χάρις στις πωλήσεις σε εταιρίες ενοικιάσεων που εμφανίζονται αυξημένες λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Εκτιμούμε ότι το συνολικό μέγεθος της αγοράς των επιβατικών θα κινηθεί κοντά στις 110,000 μονάδες.

Α.Τ.: Ποιες πρωτοβουλίες, σε κυβερνητικό επίπεδο, θεωρείτε ότι θα βοηθούσαν την αγορά αυτοκινήτου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο;

Μ.Μ.: Σαφώς, οι όποιες επικείμενες ανακοινώσεις περί κάθετης αύξησης των τελών κυκλοφορίας είτε κατά 10% ή ακόμη και κατά 20%, δυσχεραίνουν την ήδη κακή κατάσταση της αγοράς. Αντιθέτως, η ενδεχόμενη κρατική πρωτοβουλία απελευθέρωσης της πετρελαιοκίνησης, κίνηση που η αγορά ζητά εδώ και χρόνια, θα τύχαινε καλής ανταπόκρισης από τους καταναλωτές καθώς είναι γνωστά τα θετικά στοιχεία των σύγχρονων πετρελαιοκινούμενων οχημάτων.

Α.Τ.: Ποιες κινήσεις έχετε κάνει (προσφορές, δώρα, εκπτώσεις κ.λπ.), προκειμένου να προσελκύσετε τους υποψήφιους αγοραστές;

&&&&Μ.Μ.: Η μέχρι τώρα εμπορική πολιτική ήταν ένας συνδυασμός σημαντικών εκπτώσεων (μέχρι και €1950) και παροχών για τον υποψήφιο πελάτη (όπως δωρεάν ασφάλεια & ΤΚ, δωρεάν service κλπ). Η πολιτική αυτή μας επέτρεψε να κατακτήσουμε τους τελευταίους δύο μήνες μερίδια 4,8% και 4,1% αντίστοιχα, βελτιώνοντας το ποσοστό μας έναντι εκείνου του πρώτου τριμήνου. Τον Ιούνιο προχωρούμε σε σημαντικές τροποποιήσεις της πολιτικής μας που περιλαμβάνουν: μειώσεις τιμών, εκπτώσεις και εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών (ή 80,000χλμ) . &&&&
Mercedes
moto