Μειώστε τη κατανάλωση με το smartphone σας!

Μειώστε τη κατανάλωση με το smartphone σας!

(30/8/2011)

Σύμφωνα με έρευνα του ΜΙΤ, ένα application στο κινητό μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης στο αυτοκίνητό σας.

Το συνέδριο Computing Machinery MobiSys που έλαβε χώρα στα μέσα του καλοκαιριού ανέδειξε νικήτρια μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστήμιο ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology) η οποία ανέπτυξε ένα οικολογικό πρόγραμμα για smartphones. Μέσα σε αυτή ήταν και ο Έλληνας Εμμανουήλ Κουκουμίδης που ξεκίνησε τη συνεργασία του με το ΜΙΤ το 2009 Το λογισμικό αυτό μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε smartphone, το οποίο στη συνέχεια τοποθετείται πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Το σύστημα παρακολουθεί και καταγράφει τους φωτεινούς σηματοδότες μέσω του φακού φωτογράφησης της συσκευής και ειδοποιεί φωνητικά πότε ο οδηγός χρειάζεται να επιβραδύνει. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση καυσίμου μέχρι και 20% σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στις Η.Π.Α.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το σύστημα SignalGuru, όπως ονομάζεται, βασίζεται πάνω στην απαθανάτιση πολλαπλών φωτογραφιών, την επεξεργασία όλου του όγκου και τελικά υπολογίζει την αλλαγή των φαναριών στους συνήθεις δρόμους που κινούμαστε. Το μόνο τεχνικό πρόβλημα που δεν έχουν λύσει ακόμα οι ερευνητές είναι το πιθανόν λανθασμένο αποτέλεσμα που θα προκύπτει κατά τη χρήση πολλαπλών χρηστών ταυτόχρονα σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Φυσικά, οι ερευνητές δεν βοηθούν τους «γρήγορους» οδηγούς γιατί πολύ απλά το πρόγραμμα έχει ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξοικονομεί καύσιμα και όχι το αντίθετο.
Mercedes
moto