Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Σημαντικά αλλαγμένη είναι η αισθητική του Soul, η οποία δείχνει συνολικά περισσότερο premium.

Η παλέτα των κινητήρων θα εμπλουτιστεί με το 1.600άρι GDI Gamma μοτέρ βενζίνης των 140 ίππων και 166 Nm ροπής.

Το εσωτερικό, η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά στη νέα κεντρική κονσόλα, ενώ περισσότερες είναι οι επιλογές εξοπλισμού.

Συνολική αναβάθμιση για το Kia Soul

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/9/2011

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Kia μας σύστησε και με την ανανεωμένη εκδοχή του Soul, με τις αλλαγές να αφορούν στη μορφή του αμαξώματος όσο και του εσωτερικού.

 
Το ραφιναρισμένης αισθητικής Soul βρέθηκε και αυτό στο περίπτερο της Kia στη Φρανκφούρτη. Ο αλλαγές του, όμως, δεν εξαντλήθηκαν στη σχεδίαση, καθώς το κορεάτικο μοντέλο διαθέτει νέους κινητήρες, περισσότερο premium αίσθηση στο εσωτερικό του και μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης.
Αμάξωμα
Σε ό,τι αφορά στη σχεδίαση, το μήκος του μοντέλου μεγάλωσε κατά 15 χλστ., φτάνοντας πλέον στα 4.120 χλστ. Η εμπρόσθια εισαγωγή αέρα έγινε πιο πλατιά, κάτι που σε συνδυασμό με τους μεγαλύτερους προβολείς ομίχλης, έκαναν πιο πολυτελή την όψη του οχήματος. Πίσω, το μαύρο πάνελ του προφυλακτήρα διευρύνθηκε, ενώ τα φώτα ομίχλης μεταφέρθηκαν στα άκρα του αμαξώματος. Τα φωτιστικά σώματα, τώρα, διαθέτουν στο στάνταρ εξοπλισμό φώτα ημέρας, ενώ στις πιο πλούσιες εκδόσεις υπάρχουν και λαμπτήρες τεχνολογίας LED. Η νέας σχεδίασης 18άρες ζάντες αλουμινίου, οι νέες χειρολαβές των θυρών και οι καθρέφτες με ενσωματωμένα φλας LED, διαμορφώνουν εκ νέου το προφίλ του Soul.
Εσωτερικό
Στο εσωτερικό, πάλι, έχει αλλάξει η κεντρική κονσόλα, ενώ τα χειριστήρια του συστήματος θέρμανσης έγιναν στρογγυλά και διαθέτουν οθόνη LCD. Περισσότερες είναι οι επιλογές γύρω από τα υλικά επενδύσεων (Tartan Check, Houndstooth και δέρμα). Σε ορισμένες εκδόσεις, πάλι, υπάρχει μια κεντρική οθόνη υψηλής ευκρίνειας. Για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο, σημεία κλειδιά της καμπίνας που δέχονται τη μεγαλύτερη καταπόνηση, έχουν επενδυθεί με μεταλλικό χρώμα. Το τιμόνι, τέλος, ρυθμίζεται τόσο σε ύψος όσο και σε βάθος.
Κινητήρες
Όπως και στο νέο i30 έτσι και στο ανανεωμένο Soul, το παρόν θα δώσει το 1.600άρι GDI Gamma μοτέρ βενζίνης, το οποίο αποδίδει στην περίσταση 140 ίππους και 166 Nm ροπής στις 4.850 σ.α.λ. Συνεχίζει κανονικά να διατίθεται ο δημοφιλής κινητήρας πετρελαίου U2 CRDi των 1,6 λτ., ο οποίος αποδίδει 128 ίππους και 260 Nm ροπής, μόλις από τις 1.900 σ.α.λ. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές και οι δύο κινητήρες θα προσφέρονται με επιλογή ανάμεσα σε μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων.

Tags: KIA SOUL