Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Ο ASIMO της Honda εξελίσσεται συνεχώς και δείχνει ότι το μέλλον μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις…

Εντελώς αυτόνομος ο ASIMO της Honda!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/11/2011

Το γνωστό ρομπότ ASIMO της Honda περνά σε μια νέα φάση της ζωής του, αφού η εξέλιξη από την ιαπωνική φίρμα πάνω στο αντικείμενο συνεχίζεται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

 
Πρωτιά και σε αυτή την έκδοση του ASIMO αφού η ιαπωνική φίρμα έχει εξελίξει τόσο πολύ το ανθρωποειδές ρομπότ της, που μπορεί πλέον να κινείται και να εκτελεί διάφορες εργασίες χωρίς κανέναν έλεγχο από τον άνθρωπο.
Επίσης η νέα έκδοση του ASIMO φέρει και έναν νέο βραχίονα, δηλαδή… χέρι, το οποίο είναι πολύ πιο εξελιγμένο σε σχέση με πριν, και μπορεί να εκτελέσει ιδιαίτερα δύσκολες λειτουργίες πιο αποτελεσματικά από το ανθρώπινο χέρι, και σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες που άλλωστε είναι και το ζητούμενο, ενώ μπορεί να ελέγχεται και εντελώς ξεχωριστά από το υπόλοιπο σώμα του.
Τα παραπάνω συμβάλλουν ώστε η Honda να ονομάσει πλέον το ASIMO ως εντελώς αυτόνομο ρομπότ, σε σχέση με τον όρο: αυτόματο ρομπότ, που χρησιμοποιούνταν έως σήμερα. Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η λειτουργία του ASIMO που «μαθαίνει» από τις κινήσεις των ανθρώπων και μάλιστα μπορεί να προβλέψει την επόμενη πιθανή κίνηση τους!

Tags: HONDA